Tgrt Haber

Gaye Erkan’ın istifası sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 23:22 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 23:24

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etmesinin arından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi. Şimşek, "Erkan'ın istifası şahsidir" dedi. Şimşek'in açıklamasındaki, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum" sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ Başkanı Hafize Gaye Erkan​ görevinden istifa​ ettiğini duyurdu. Erkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" dedi. 

Erkan, görev süresi boyunca ekonomi programlarının karşılığını aldıklarını ve rezervlerde önemli ölçüde artışa geçildiğini belirtti. Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olma gurunu yaşadığını söyleyen Erkan, bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a da teşekkürlerini iletti. 

"ALDIĞI KARAR ŞAHSİDİR" 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, Erkan'ın istifasına yönelik yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gaye Erkan’ın istifası sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama - 1. Resim

Bakan Şimşek yaptığı basın açıklamasında yeni atanacak ekibe başarılar dilerken Gaye Erkan'a da teşekkürlerini iletti.

Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır.

"HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 

Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...