Tgrt Haber

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Mart 2024 14:38 - Güncelleme : 01 Mart 2024 14:40
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Yıllık gelir vergisi beyannamesi verme dönemi başladı

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Yıllık gelir vergisi beyannameleri başladı. Mükellefler 1 Nisan Pazartesi gününe kadar beyanlarını elektronik ortamda gönderebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) vergi beyannameleri başladı. Mükellefler iki taksitte ödenecek vergilerin ilk taksit ödemelerini 1 Nisan’a kadar yapabilecek. Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi​ beyanname verme dönemi başladı.

BEYANNAMELER ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDEREBİLECEK

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri 2023 yılına ilişkin beyannamelerini 1 Nisan​ Pazartesi gününe kadar elektronik ortamda gönderebilecek.

HAZIR BEYAN SİSTEMİ KOLAYLIK SAĞLIYOR

Geliri sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini "Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi)" üzerinden kolay ve güvenli şekilde verebilecek.

İKİ TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Geçen yılki gelirlere ilişkin yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca mükelleflerin, yıllık gelir vergisi beyannamesini verirken yararlanmaları amacıyla gelir unsurları itibarıyla rehberler, broşürler ve infografikler Başkanlıkça hazırlanarak kullanıma sunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...