Tgrt Haber

Gençlere devlet desteği! Bakan Aşkın Bak'tan vergi muafiyeti, ücretsiz internet ve müze kart müjdesi geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 10:50 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 10:57
Gençlere devlet desteği! Bakan Aşkın Bak'tan vergi muafiyeti, ücretsiz internet ve müze kart müjdesi geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan gençlere telefon ve bilgisayarda uygulanacak vergi muafiyeti, ücretsiz internet, müzekart ile ilgili açıklama geldi. Bakan Bak, “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız. Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” dedi.

Gençlik​ ve Spor​ Bakanı Osman Aşkın Bak’tan gençlere yönelik yapılan yeni destekler ve imkanlar ile ilgili yeni açıklama geldi. Bakan Bak, yükseköğrenimdeki gençlere vergi muafiyeti​ getirdiklerini belirterek “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız.” açıklamasını yaptı.

"ÜCRETSİZ İNTERNET VERECEĞİZ"

Ücretsiz internet için de açıklamalarda bulunan Bakan Bak, “Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

"MÜSABAKALARDA 6 BİN 231 MADALYA KAZANDIK"

Bakan Bak, uluslararası spor karşılaşmalarında ülkemizi temsil eden sporcularla ilgili de konuştu. Bakan Bak, “Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda 6.231 madalya aldılar. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına 9 dalda 42 kota kazandık. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na ise 8 branşta 35 kota kazandık.  2023 Avrupa Oyunları en çok madalya aldığımız Avrupa Oyunları oldu. A Milli Futbol Takımımız Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...