Tgrt Haber

Gıda devine Rekabet Kurulu'ndan rekor ceza

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Şubat 2024 10:34 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 10:39
Gıda devine Rekabet Kurulu'ndan rekor ceza

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında rekor para cezası verdi.

Rekabet Kurulu​ bir süredir Rekabet Kurulu tarafından Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ devam eden soruşturmada karar verildi. Kurul, Nestle'ye 346 milyon TL idari para cezası kesti.

SORUŞTURMA 2022'DE BAŞLADI

Rekabet Kurulu Nestle’nin, bayilerinin satış fiyatlarına müdahale ettiği ve bayilerin satış yapacakları bölgeleri/müşterileri belirlediği iddiası üzerine 2022 yılının Aralık ayında markaya soruşturma başlattı.

Gıda devine Rekabet Kurulu'ndan rekor ceza - 1. Resim

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, bayilerin satış fiyatlarını özgürce belirleyebilmelerini; ister kapılarına gelsin, ister internet üzerinden gelsin, tüm müşterilerine satış yapabilmelerini güvece altına alıyor. Buna aykırı hareket eden tedarikçiler de ciddi para cezaları ile karşı karşıya kalıyor. 

REKOR CEZA

Bir süredir devam eden soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve değerlendirmeler ışığında 4054 sayılı Kanunu ihlal ettiği tespit edilen Nestle’ye de bu kapsamda 346.911.505,44 TL idari para cezası verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...