Teknoloji ve özellikle dijital ortam, hemen her alanda insan yaşamının merkezine oturdu. Son dönemce ticari girişimler ve yatırımlar da büyük oranda dijital dünya üzerine kurgulanıyor. Kıbrıslı ünlü iş insanı ve girişimci Mustafa Öztürk, yeni nesil girişimler ve teknolojinin ilişkisini değerlendirdi.
Outwork Alternative Media & Event Company şirketinin kurucusu olan ve markanın direktörlüğü görevini aktif olarak süreden Mustafa Öztürk; “Teknoloji, girişimlerin belirleyicisi konumunda. Bu durum da yatırımların her geçen gün güncellenerek yelpazesini genişletmesini gerektiriyor. İyi bir girişimci, geleceği öngörme yeteneğine sahip olmalı. Üstelik eskiden olduğu gibi uzak geleceği değil, bazen birkaç gün sonrasını bazense birkaç ay.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.
“Teknolojideki Gelişmeler İş Dünyasının Seyrini Değiştiriyor”
İş dünyası ve teknoloji arasında kurulan organik bir bağ olduğunun altını çizen Kıbrıslı iş insanı Mustafa Öztürk açıklamalarında; “Teknolojide yaşanan her ilerleme iş dünyasının ve doğal olarak da yatırımların seyrini değiştiriyor. Örnek olarak Facebook’u ele alabiliriz. Facebook, bu marka ismiyle 2004’ten beri varlığını sürdürüyor. Şirketin tüm başarılarının Facebook isminin ihtişamlı gücü yatıyor. Buna rağmen teknolojinin etkileri, böylesine devasa bir markanın bile isim değişikliğine gitmesine sebep oldu.” ifadelerine yer verdi.
“Üretim Sektörü İçin de Teknolojinin Etkisi Aynı”
Reel sektörlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan iş adamı Mustafa Öztürk açıklamalarına; “Üretim sektörü için de teknolojinin etkisi aynı diyebilirim. Her bir sektörün kendi iç dinamiklerine uygun biçimde gelişen teknoloji, sektörlerin eksen kayması yaşamasına sebep oldu. Günümüzde iyi bir gözlemci, hemen her sektörün normalde olduğundan daha fazla iç içe geçtiğini gözlemleyebilir.” sözleriyle devam etti.
“Girişimciler, Teknolojinin Doğasına Ayak Uydurmalı ve Yakın Geleceği Öngörmeli”
Kısa sürede gerçekleştirdiği başarılarla adından söz ettiren iş insanı Mustafa Öztürk, girişimciler ve teknoloji ilişkisine de değinerek “Girişimciler, teknolojinin doğasına ayak uydurmalı ve yakın geleceği öngörmeli. Yakın gelecekten kastım ise en yakın gelecek. Son dönemde yatırımlarda gelecek artık şimdi olmaya başladı. Dolayısıyla gelecek kavramı klasik tanımlarda her ne kadar geniş bir alana işaret ediyor olsa da günümüzde, durum çok farklı. Artık gelecekten şimdiyi ya da şimdinin bir adım ötesini anlayarak girişimlerimizi sürdürmeliyiz.” İfadeleri ile sözlerini sonlandırdı.