Tgrt Haber

Gizemli transfer piyasayı karıştırdı, kriptoda sert düşüş yaşandı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
28 May 2024 11:32 - Güncelleme : 28 May 2024 11:36
Gizemli transfer piyasayı karıştırdı, kriptoda sert düşüş yaşandı

Rekor seviyelere kısa süre önce geri dönen kripto para piyasaları iflas eden Mt. Gox borsasındaki hareketlilik sonrası sert düşüşler kaydetti. Bitcoin dün kritik seviyeleri aşması sonrası 70 bin doların altına hızlı bir geri çekilme yaşadı.

İflas​ eden Mt. Gox borsasına ait cüzdanlarda yaşanan hareketlilik kriptolara olumsuz yansıdı. Bitcoin​ yeniden kritik seviyelerin altına taşındı.

BİLİNMEYEN ADRESE GÖNDERİLDİ

Kripto para​ piyasası 10 yıl önce iflas eden bir borsadan yapılan transferlerin ardından yaşanan düşüşü konuşuyor. 2011 yılında siber saldırıya uğrayan ve 2014 yılında iflas eden Japonya merkezli Mt. Gox borsasına ait cüzdanlar harekete geçti.

Mt. Gox'a ait cüzdanlar, değeri yaklaşık 7,2 milyar dolar olan 107 bin Bitcoin'i bilinmeyen bir adrese aktardı. İşlemler, Mt. Gox'un soğuk cüzdanlarında beş yıldan daha uzun süre sonra yaşanan ilk hareketlilik oldu.

TABLO KIRMIZIYA DÖNDÜ

Yaşanan olayın ardından kripto paralarda sert bir düşüş yaşandı. Tablo kırmızıya bürünürken Dün 70 bin 700 dolara kadar yükselen Bitcoin, yüzde 5'e yakın düşüşle 67 bin 400 dolara kadar geriledi. 4 bin dolar sınırında seyreden Ethereum​ ise 3 bin 820 dolara kadar düştü.

Gizemli transfer piyasayı karıştırdı, kriptoda sert düşüş yaşandı - 1. Resim

Bitcoin, saat 10.30 itibarıyla 67 bin 848 dolar civarında işlem görüyor. Ethereum ise 3 bin 850 dolardan alıcı buluyor.

TRANSFER GERİ ÖDEME PLANININ BİR PARÇASI MI?

Piyasalarda gizemli Mt. Gox transferleri, borsanın alacaklılara yapacağı geri ödeme planının bir parçası olarak yorumlandı.  Mt. Gox'un kayyumu, tasfiye süreci ilerledikçe alacaklıların 31 Ekim'e kadar temel, ara ve erken toplu ödemeleri görmeleri gerektiğini söylemişti.

Geri ödeme planı kapsamında ocak ayında alacaklıların kimlik doğrulama süreçleri başlamıştı. Mt. Gox'un 127 bin alacaklıya 9,4 milyar dolar değerinde Bitcoin borcu olduğu belirtiliyor.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...