Tgrt Haber

Goldman Sachs ABD büyüme beklentisini düşürdü

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Bloomberg
21 Haziran 2022 09:27 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 09:53
Goldman Sachs ABD büyüme beklentisini düşürdü

Goldman Sachs, ABD'de resesyon riskinin daha fazla arttığını belirterek ekonomi için gayri safi yurtiçi hasıla büyüme tahminlerini düşürdü.

Goldman Sachs​, ABD büyüme​ tahminlerini revize etti. Ekonomistler ikinci çeyrek büyüme öngörüsü yüzde 2,8'de sabit tutarken, yılın üçüncü çeyreğinden 2023'ün ilk çeyreğine kadar olan beklentilerini düşürdü. Yeni tahminlere göre 2022 yılı 3. Çeyrek yüzde 1,75, 2022 4. çeyrek yüzde 0,75 ve 2023 yılı 1. Çeyrekte yüzde 1'lik büyüme öngörüldü.

Raporda görüş sunan ekonomistler, resesyona girme olasılığını önceki yıldaki yüzde 15'e kıyasla, gelecek yıl için yüzde 30’a çıkardı.

Bu yılda bir resesyondan kaçınılması halinde takip eden yılda yüzde 25 koşullu olasılığının ağır bastığı görülürken önümüzdeki iki yıl içinde bir resesyon​ yaşanması kümülatif olasılığını yüzde 35'ten yükselterek yüzde 48 olarak değerlendirdiler.

Goldman Sachs baş ekonomisti Jan Hatzius liderliğindeki raporda şu ifadeler yer aldı:

“Durgunluk riskini daha yüksek görüyoruz”

“Endişeler temel büyüme patikasının artık daha düşük olması ve yavaşlama görülse bile enerji fiyatları daha da yükselirse, Fed'in yüksek enflasyon beklentilerine güçlü yanıt vermeye mecbur kalacağından kaynaklanıyor.”

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...