Tgrt Haber

Goldman Sachs, Fed'den iki kez faiz indirimi bekliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Foreks Haber
11 Aralık 2023 14:26 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 14:31
Goldman Sachs, Fed'den iki kez faiz indirimi bekliyor

Tüm piyasalarda Fed belirsizliği kendini göstermeye devam ederken ABD enflasyon verileri yatırımcının gündeminde. Bazı analistler, Mart 2024’te faiz indirimi beklediklerini açıkladılar. Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki yıl iki kez faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

ABD’li yatırım bankası Goldman SachsFed​ faizlerine yönelik beklentilerini açıkladı. ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki yıl iki kez faiz indirimine gideceğini tahmin ediyor. Banka, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirim beklentisini ise üçüncü çeyreğe çekti.

İLK İNDİRİM BEKLENTİSİNİ ÖNE ÇEKTİ

Goldman Sachs kritik faiz haftasında beklentilerini paylaştı. Buna göre daha önce Fed'in gelecek yıl aralık ayında faiz indirimine başlayacağını tahmin eden banka, enflasyondaki düşüşü gerekçe göstererek ilk indirim beklentisini üçüncü çeyreğe çekti. Bankanın iki indirim beklentisi ise önceki %5,13'lük tahminine kıyasla 2024 yılı sonunda federal fonlama faiz oranının %4,875 olacağı anlamına geldi.

ENFLASYON​ TAHMİNLERİ DÜŞÜK

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, 10 Aralık tarihli raporunda, "Sağlıklı büyüme ve iş gücü piyasası verileri sigorta kesintilerinin yakın olmadığını gösteriyor. Ancak daha iyi enflasyon haberleri normalleşme kesintilerinin biraz daha erken gelebileceğini gösteriyor" dedi.

Goldman Sachs, bazı katılımcıların "enflasyon haberlerine tepki olarak öncekinden daha fazla kesinti yapabileceğini ancak diğerlerinin piyasayı çok fazla kesintiyi çok erken fiyatlamaya teşvik etmekten kaçınmak için geri çekilebileceğini" düşünüyor. Hatzius, konuyla ilgili paylaşımında ayrıca, enflasyon tahminlerinin biraz daha düşük olduğunu ancak FOMC katılımcılarının muhtemelen daha az iyimser olmayı tercih edeceklerini söyledi.

Kaynak: Foreks Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...