Tgrt Haber

Goldman'dan İngiltere için karamsar rapor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
14 Şubat 2024 17:20 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 17:24
Goldman'dan İngiltere için karamsar rapor

Goldman Sachs, İngiltere ekonomisi için yayımladığı bir raporunda çarpıcı ifadelere yer verdi.

Uluslararası küresel kurum Goldman Sachs​ İngiltere ekonomisi Brexit​ öncesi ve sonrası olarak değerlendirdi.

DÜŞÜK PERFORMANS

Goldman Sachs'ın Brexit’in ekonomik maliyetini ölçmeyi amaçlayan yeni analizine göre, İngiltere ekonomisi 2016'daki referandumdan bu yana diğer gelişmiş ekonomiler ile kıyaslandığında, önemli ölçüde düşük performans gösterdi.

YÜZDE 5 DAHA AZ BÜYÜDÜ

"Brexit'in Yapısal ve Döngüsel Maliyetleri" başlıklı raporunda Goldman Sachs İngiltere ekonomisinin son sekiz yılda diğer karşılaştırılabilir ülkelere göre yüzde 5 daha az büyüdüğünü tahmin etti.

Banka, Brexit'in etkisini Kovid-19 salgını ve 2022 enerji krizi gibi eş zamanlı diğer ekonomik olaylardan ayırmanın zorluklarını kabul etti. Brexit'in İngiliz ekonomisine darbesinin reel gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 4 ila yüzde 8'i arasında olduğunu öngörüyor.

3 TEMEL FAKTÖRE BAĞLI

Goldman Sachs ekonomik zararı, azalan ticaret​, daha zayıf iş yatırımı ve AB'den göçün azalmasının bir sonucu olarak işgücü sıkıntısı olarak üç temel faktöre bağlıyor.

Bankanın tahminlerine göre, kadar İngiltere’de mal ticareti, Brexit referandumundan bugüne kadar diğer gelişmiş ekonomilerden yaklaşık yüzde 15 oranında daha düşük performans sergilerken, iş yatırımları da referandum öncesi seviyelerin belirgin derecede gerisinde kaldı.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...