Tgrt Haber

Görenleri şaşkına çevirdi, ne yapacaklarını şaşırdılar! Normalinden kat kat daha uzun

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Temmuz 2023 17:29 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 17:36
Görenleri şaşkına çevirdi, ne yapacaklarını şaşırdılar! Normalinden kat kat daha uzun

Dev kabağı görenler gözlerine inanamadı. Amasya’nın Taşova ilçesinde yetişen 70 santim uzunluğundaki kabak, görenleri şaşkına çevirdi.

Taşova​'nın Gemibükü köyündeki ilginç kabağı görenler şaşırdı. 3 çocuk annesi Burcu Orman, komşularından istediği bir kabak tohumu sonrasında şaşkına döndü.

Ektikleri tohumdan yetişen kabak, normal kabaklardan kat kat daha uzun oldu. 70 santimi bulan kapak, görenlerin ilgisini çekti.

dev kabak

TOHUM ALIŞVERİŞİNDEN GELDİ

Burcu Orman, “Bizim buralarda böyle cins bir kabak yoktu. Köyler birbirlerinden tohum alışverişinde bulunurlar. Bize bir komşumuz verdi. Onlar da bilmiyormuş böyle olduğunu. Kapak 70 santimetre oldu. Çok şaşırdık.

kabak

NE YAPSAK OLMUYOR!

Kabak kızartsak olmuyor, kurutsak olmuyor, ne olduğunu da bilmiyoruz. Geçen gün arkadaşlara yemek yaptım, ne kabak olduğuna inandılar ne de salatalık olduğuna inandılar” dedi.

Orman, bu kabaktan çok güzel cacık olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...