Tgrt Haber

Gözcü İHA TOGAN Nijerya'da: İlk ihracat başarıyla tamamlandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA, SavunmaSanayi
11 Ağustos 2023 19:30 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 19:58

Türkiye'nin sınır güvenliği için sahada görev yapan Otonom Döner Kanatlı Gözcü İHA Sistemi TOGAN, Nijerya’da güvenlik birimlerinin kullanımına sunuldu.

Otonom insansız hava aracı alanında önemi bir yetkinliğe ulaşan STM, TOGAN Otonom Döner Kanatlı Gözcü İHA​ Sistemi’nin ilk ihracatını gerçekleştirdi. İmzalanan sözleşme kapsamında TOGAN, Nijerya​ güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Taktik seviye keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerinde kullanmak üzere tasarlanan TOGAN, geçtiğimiz yıl Türk güvenlik güçlerinin envanterine girmişti. Otonom şekilde havada görev değişimi/devri yapabilen TOGAN, operatörlere kesintisiz ve uzun süreli gözetleme kabiliyeti sunuyor.

45 DAKİKA GÖREV YAPIYOR

Tek bir TOGAN platformu, 10 kilometre menzilde 45 dakika boyunca görev yapabiliyor. TOGAN, 30x optik zoom seviyeli gündüz ve kızılötesi görüntü sistemleri ile gece ve gündüz efektif operasyon imkânı sunuyor. Platform, özgün otopilot ve bilgisayarlı görü yazılımları sayesinde otonom olarak hareketli hedef takibi gerçekleştirebiliyor.

KESİNTİSİZ KULLANIM

Gelişmiş bilgisayarlı görü algoritmaları sayesinde hedef tespit, tanıma, teşhis ve teknik analiz yapabilen TOGAN, görüntü kıymetlendirme çalışmalarında kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Görev değişimi özelliğiyle bir TOGAN’ın bataryası belli seviyenin altına geldiğinde, diğeri otomatik olarak görevi devralabiliyor ve bu sayede kullanıcıya kesintisiz kullanım sağlıyor.

Yerli gözcü İHA Nijerya'da

Kaynak: TGRT Haber, AA, SavunmaSanayi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...