Tgrt Haber

Gözler Fed’te! Yılın son faiz kararı öncesi piyasada nabız düştü, altın fiyatları 2.000 doların altına indi

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
13 Aralık 2023 11:34 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 14:21
Gözler Fed’te! Yılın son faiz kararı öncesi piyasada nabız düştü, altın fiyatları 2.000 doların altına indi

Fed, piyasaların merakla beklediği yılın son faiz kararını bu akşam saat 10.00’da duyuracak. Son üç toplantısında faizi sabit tutan Fed'in, yılın son toplantısında nasıl bir karar vereceği piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları karar öncesi düşüş trendini korurken dolar ve euro güne tarihi rekor seviyesiyle uyandı.

Yılın son faiz kararını açıklayacak olan Fed​, karar öncesi piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Euro ve dolar güne tarihi rekorunu tazeleyerek uyanırken altın düşüş trendine devam ediyor.

Altının ons değeri ve dolar/TL​ piyasasına göre hareketli bir seyir izleyen altın fiyatları​ ABD'de açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte uzun süreli yükselişinin ardından sert düşüşe geçti.

Dün beklentilere paralel gelen ABD enflasyonu sonrasında 1,860 TL'ye kadar yükselen gram altın bu seviyelerde kalıcı olmadı.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1979 dolar civarında işlem görüyor. Gram altın 1848 lira, çeyrek altın 3208 lira, cumhuriyet altını ise 12 bin 994 liradan satılıyor. Piyasaların gözü açıklanacak olan yılın son faiz kararlarında takılı kaldı.

Yılın son faiz kararları piyasalar tarafınfan merakla bekleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed) bugün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise yarın kararını açıklayacak.

Fed'in politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DOLAR VE EURO’DAN TARİHİ REKOR

Dolar hafta başında ulaştığı tarihi zirvesinin ardından yüksek seyrine devam ediyor. Dolar 29,05 liradan işlem görüyor. Euro/TL​ ise 31,04 seviyesinde yer alıyor.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...