Tgrt Haber

Gözler memur, asgari ücret ve emekli zamlarına çevrildi! MHP'li Akçay'dan müjde geldi: Önümüzdeki hafta Meclis'ten geçecek

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 15:28 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 16:16

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere verilen sözlere çevrildi. ‘Seçim öncesi ne söz verdiysek etap etap yağacağız” diyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, düzenlemelerin önümüzdeki hafta Meclis’ten geçmeye başlayacağı müjdesini verdi.

Memurlar​, memur emeklileri, asgari ücretli ve SSK ve Bağkur’lular yeni kurulan kabineden seçim öncesi verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, özellikle memurların maaşının en düşük 22 bin olacağını söylerken eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücretin 500 dolar yani 10 bin lira üstü olacağını belirtmişti. Öte yandan 7.500 liranın üzerinde alan emekliler​ hem refah payından faydalanmak hem de zam almak istiyorlar. Cumhur İttifakı bileşenlerinden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TGRT Haber’de Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’a yeni düzenlemelere ilişkin kritik bilgiler paylaştı.

Gözler memur, asgari ücret ve emekli zamlarına çevrildi!  MHP'li Akçay'dan müjde geldi: Önümüzdeki  hafta Meclis'ten geçecek

İLK İŞİMİZ SÖZÜMÜZÜ TUTMAK 

Zam ve düzenlemelerle ilgili görüşlerinin net olduğunu belirten Akçay, şunları söyledi: “Seçim öncesi de ifade ettik. İlgili bakanlarla birlikte Melis’ten geçmesi beklenen düzenlemeleri süratle geçireceğiz. Ne söz verdiysek hepsini yapacağız. Öncelikli amacımız enflasyonun dizginlenmesidir. Zaten düşmeye başlamıştır. Gerekli ekonomik ve sosyal politikalarla vatandaşımızın tüm sıkıntıları giderilecek ve beklentiler etap etap gerçekleşecek” dedi.

MAAŞLARA KADEMELİ ARTIŞ FORMÜLÜ  

Muhammet Emin Akbaşoğlu, zamlara ilişkin şunları söyledi: “EYT’lileri de kapsayacak şekilde tüm emeklilerimizle ilgili kapsamlı bir çalışma yapacağız. Bu süreçte ocak ayında en düşük emekli aylığı alanlara seyyanen bir zam yapmıştık. Hepsini kapsayacak şekilde bir yeni düzenlemeyi beraberinde yapmış olacağız. Kademelendirme konusunda bakanlıklar çalışmayı yapıyor. Enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Enflasyon farkı ve refah payı ile ilgili enflasyona ezdirmemeyi gözeteceğiz” dedi.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...