Tgrt Haber

Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? Yükselir mi düşer mi? İşte İslam Memiş altın tahmini!

02 Şubat 2022 07:35 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 07:51
Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? Yükselir mi düşer mi? İşte İslam Memiş altın tahmini!

Altın yatırımcısı ons ve gram altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya devam ederken gözler piyasalar üzerinde etkili olacak abd istihdam verilerine çevrildi. Fed faiz kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatı hafta içinde yükselişe geçerken vatandaşlar ''Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL?'' sorularına odaklandı. İşte İslam Memiş altın tahmini

Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatırken gram altın dolar/TL kuru ve küresel altın fiyatlarında yaşanan düşüşe bağlı olarak ibresini aşağı yönlü çevirmesinin ardından tekrar yükselişe geçti. Gram altın küresel altın fiyatları ve dolar/TL kurunda yaşanan yükselişten etkilendi. Vatandaşlar ve yatırımcılar ''Altın düşer mi yükselir mi?'' sorularına odaklanırken analistler altın tahmini ve alım satım konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları dolar/TL kuru ve Fed sonrası küresel altın fiyatlarında yaşanan düşüşe bağlı olarak geri çekilmesinin ardından son üç gündür yükselişe geçti. 3 Şubat Perşembe günü açıklanan Ocak ayı enfalsyon rakamları ardından yükseliş devam ediyor. TÜİK ocak ayı enflasyon rakamlarını yüzde 11,1 açıklarken yıllık enflasyon oranı ise yüzde 48,69 oldu. Hafta başında düşüş gösteren dolar fiyatı yükselişe geçmesiyle gram altın üzerinde etkili oldu. Peki gram altın ne kadar? 

4 Şubat Cuma gram altın 788 TL üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı sonrası Amerikan Merkez Bankası (Fed) de politika faizini sabit bırakmasının ardında altın fiyatlar yönünü buldu. Fed beklentiler doğrultusunda mart ayında faiz artışına gideceğine işaret ederek politika faizini yüzde 0-0,25 bandında bırakarken TCMB faiz artışını pas geçerek yüzde 14 seviyesini korudu. Enflasyon verileri öncesi 13,62 seviyelerin yükselen dolar/TL kuru nedeniyle altın fiyatları ibresini yukarıya çevirdi. Gram altın fiyatında yaşanan hareketlilik çeyrek altın fiyatlarına da yansıdı. 4 Şubat Cuma çeyrek altın alış fiyatı 1.273 TL olurken satış fiyatı 1.295 TL oldu.

Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? Yükselir mi düşer mi? İşte İslam Memiş altın tahmini!

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişe bağlı olarak altın altın fiyatları yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar kurunda yükselişin beklendiğini açıkladı. Memiş, dolar fiyatında toparlana beklediğini açıklarken bu haftanın veri açısından kritik olduğunun altını çizdi. İslam Memiş “Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Cuma günü Amerika’da tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Dün açıklanan veriler kötü geldi. Piyasalarda endişe var. Cuma günü tarım dışı istihdam verileri düşük gelirse kripto para yatırımcısı dolar karşısında pozisyon almak ya da altın tarafına geçiş yapmak isteyebilir” değerendirmesinde bulundu. 

Uzmanlar 17 Şubat TCMB faiz kararının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerken şubat atını altın alım satım işlemi için son fırsat olduğpuna dikkat çekti. Memiş daha önce dile getirdiği gram altın tahmini söylemlerini yineledi ve yıl içerisinde 1.400 TL seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...