Tgrt Haber

Gram altın ne kadar? Dolar kaç TL? Gözler TCMB faiz kararında! İşte İslam Memiş altın yorumu

14 Şubat 2022 07:53
16 Şubat Çarşamba dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı Rusya Ukrayna krizinde gerilimin azalmasıyla geri çekildi.

Gram altın ve dolar fiyatı Rusya Ukrayna krizi nedeniyle hareketli günler geçiriyor. ABD enflasyon verileri, Fed faiz kararı, ve enerji krizi dolar/TL kuru ve altın fiyatlarında yükselişe neden oldu. Dolar/TL kuru ise TCMB faiz kararı toplantısına odaklandı. Gram altın 800 TL bandını aşarken ''Dolar kaç TL? Gram altın ne kadar?'' soruları gündeme geldi. İşte İslam Memiş altın tahmini

16 Şubat Çarşamba dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı Rusya Ukrayna krizinde gerilimin azalmasıyla geri çekildi.

Rusya Ukrayna krizi nedeniyle piyasalar bu hafta hareketli seyretti. Gram altın geçtiğimiz hafta 800 TL bandını aşarken dün sabah 8 ayın zirvesine tımandı. Jeopolitik gerginliğin azalması ile geri çekilen gram altın hakkında vatandaşlar ve yatırımcılar uzmanlardan gelecek yorumlara odaklandı. Joe Biden, dün gece saatlerinde “Putin ile diplomasiye devam için mutakıp kaldık” açıklamasını yapması dolar/TL kurunu da rahatlattı. İşte gram alrın, dolar/TL kuru ve piyasaya dair bilmeniz gerekenler... 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı 12 Şubat Cumartesi İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantıda yeni ekonomi sisteminin detaylarına yer verdi. Vatandaşlar yeni sistemi anlamaya çalışırken hafta başında bu yana piyasalarda Rusya Ukrayna krizi hakim. Rusya Ukrayna krizi nedeniyle gram altın sert yükselişe geçerek 800 TL bandı aşltı ve dün sabah saatlerinde 8 ayın zirvesine ulaştı. Rusya ve ABD arasından gerçekleşen görüşmenin sakn geçmesi piyaslaarı rahatırken vatandaşlar ''Gram altın ne kadar? Yükselecek mi düşecek mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

Gram altın ne kadar? Dolar kaç TL? Gözler TCMB faiz kararında! İşte İslam Memiş altın yorumu

16 Şubat Çarşamba gram altın 809 TL’den işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 800 TL üzeri altın alımı yapmanın yanlış olduğunu yinelerken ''Rusya, Ukrayna’yı gerçekten işgal ederse bırakan altının Ons fiyatlarındaki 1800 dolar seviyesini 1900 ve 2000 dolar ataklarını görürüz. Başka bir Türkiye ve dünya ekonomisini konuşuruz. Umarım olmaz ama bunlar olursa bildiğiniz her şeyi unutun'' uyarısını yaptı. Yatırımcılar Rusya Ukrayna krizi nedeniyle güvenli liman altına ağırlık vermesinden etkilenen ons altın  1.852 dolardan işlem görüyor. 

DOLAR KAÇ TL?

ABD enflasyon verileri yıllık yüzde 7,3 ile beklentilerin üstünde açıklanması son 40 yılın en yüksek seviyesini gören dev ekonomiyi endişelendirdi. Dolar fiyatı verilerin ardında tepki yükselişe geçmesi ile parite ve ons’ların daha fazla yükselmesi beklenirken tersi olarak düşüş yaşandı. Rusya Ukrayna krizi nedeniyle dolar/TL kuru gergin anlar geçirirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar fiyatında direnç seviyesinin 13,63 TL olduğunun altını çizdi.  

Gram altın ne kadar? Dolar kaç TL? Gözler TCMB faiz kararında! İşte İslam Memiş altın yorumu

Haftaya sakin başlayan dolar haftanın geri kalanı için bölgesel gerinliklere odaklandı. İslam Memiş 2022 yılı piyasalarından belirsizliğin devam edeceğine işaret ederken ''Mutlaka sepetinizde en az 4 çeşit ensturman olmalı, TL ile değil parite ile işlem yapın, kısa vadeli al-sattan uzak durun, sepet ve pariteyi öğrenin'' uyarısında bulundu. Yatırımcıların ve vatandaşlar mart ayında gerçekleşecek faiz arttırıma dikkat etmesi gerektiğini vurguları. Peki dolar kaç TL?

16 Şubat Çarşamba dolar 13.60 TL’den işlem görüyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olan Merkez Bankası faiz kararı ile araştırmalar yoğunlaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 yılının ikinci faiz kararını şubat ayında açıklayacak. Merkez Bankası yılın ilk faiz artışını pas geçmiş ve politika faizini yüzde 14’te tutmuştu. Peki TCMB faiz kararı toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası faiz kararı 17 Şubat 2022 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak. PPK toplantısının ardından dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı şekillenecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...