Tgrt Haber

Gram altın tarihi zirvesini gördü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2024 16:52 - Güncelleme : 05 Mart 2024 17:21
Gram altın tarihi zirvesini  gördü

Fed faiz belirsizlikleri ve dolar/TL'deki artışlara paralel olarak gram altın tarihi zirvesini gördü. Küresel gelişmelerle fiyatları sürekli desteklenen altının yıl sonunda 3 bin TL'ye ulaşması bekleniyor.

Altın  fiyatları rallisine bu hafta da devam ederek yönünü zirve noktalara çevirdi. Fed​'in faiz politikasındaki beklentiler ve dünyada sürekli artan jeopolitik riskler altını rekor seviyelere taşıdı. 

GRAM YENİ REKORUNU KIRDI

Gelişmeler sonrasında değerli metal yüzde 1,3 artışla 2,141 dolara yükselerek rekor kırdı. Altın​ son olarak 4 Aralık 2023'te 2,135.39 dolarla rekor kırmıştı. Gram altın​ da yüzde 1'in üzerinde artışla 2,179 TL'nin üzerine çıktı. Piyasa uzmanları gram altının yıl sonuna kadar 3 bin TL'ye kadar çıkabileceğini ifade ediyor.

Altın fiyatlarıfaiz indirimi​ beklentileri, Orta Doğu'da artan gerilimler ve hisse senedi piyasalarında geri çekilme riski gibi etkilerle son 5 seansta 100 dolardan fazla yükseldi.

Gram altın tarihi zirvesini  gördü - 1. Resim

ABD'DEN GELEN VERİLER ETKİLİ OLDU

Altın fiyatlarındaki rekorlar ABD ekonomik verilerinin zayıflaması ve ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimine geçeceği yönündeki güçlü beklentilerle geldi. Ayrıca, doların ve hazine tahvillerinin getirilerinin düşmesi de rekorda etkili oldu. 

Analistler ayrıca değerli metallerin, gelişmiş ekonomilerde artan resesyon risklerine ve bu yıl ABD seçimleriyle ilgili artan belirsizliğe karşı bir koruma görevi gördüğünü öne sürdü.  Öte yandan yatırımcılar aylık istihdam raporunu ve ABD enflasyon verilerini bekliyor. Fed Başkanı Jerome Powell da Çarşamba ve Perşembe günü ABD kongresinin huzuruna çıkacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...