Tgrt Haber

Gram altında rekor uyarısı! İslam Memiş yatırımcıya seslendi: Satmayın bekleyin

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2023 11:38 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 12:20

Gram altın fiyatları ons tarafından aldığı destekle yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Küresel piyasalardaki resesyon korkusu güvenli liman talebini artırırken ons dokuz ayın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın tahmininde dudak uçuklatan seviyeyi açıklayarak yatırımcılara “6-7 ay daha bekleyin” uyarısında bulundu.

Altın​ fiyatları ekonomik güvensizlik ortamından destek alarak değer kazanmaya devam ederken Çin’deki toparlanma piyasalarda rahatlamayı sağladı. Ons dokuz ayın zirvesine tutunurken Amerika’nın para politikalarında yavaşlamaya gideceği beklentisi değerli metal piyasasını hareketlendirdi. Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş​ TGRT Haber ekranlarından altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

ABD​ EKONOMİSİNDEN ALTINA DESTEK

Amerika’da enflasyonda yavaşlama ve büyüme rakamlarındaki olumlu gelişmeler piyasaları umutlandırdı. Faiz döngüsünde yavaşlama beklentisi ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın kısa süre önce yaptığı açıklama ile destelendi. Fed’in 25 baz puanlık artış yapacağına dair beklenti arttı. 

EN İYİ ARTIŞI YAKALADI

Aralık ayı itibari ile rekor üzerine rekor kıran altın diğer metallerin içinde en fazla artış gösteren yatırım aracı oldu. Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.166 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,31 artışla 1.171 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,43 altında 1.166 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını da 7.750 liradan satılıyor.

"BELİRSİZLİK ALTIN FİYATLARINI ARTIRIYOR"

İslam Memiş altın fiyatları için yaptığı açıklamada “Altın puslu havayı sever. Ne zaman ekonomik kriz olsa ne zaman savaş riski olsa ne zaman belirsizlik olsa dünyadaki yatırımcılar altına sığınır. Ukrayna Rusya tarafındaki riskler hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İslam Memiş şunları kaydetti:

"JEOPOLİTİK RİSKLER FİYATLARI YÜKSELTECEK"

“Kontrollü bir şekilde bu süreç devam edecek bu sürecin bitmesini istemiyorlar. Bu jeopolitik riskler ne kadar uzarsa gelen haber akışı ne kadar çok rahatsızlık verirse altın fiyatları da bir o kadar yükselir. Dolayısıyla jeopolitik risklerin altın fiyatlarına olumlu bir katkısı olacağını düşünüyorum.”

"BİN 500 SEVİYESİNİ GÖRMESİ ÇOK YÜKSEK İHTİMAL"

“Çok yüksek bir ihtimalle bin 500’ü görür. Çünkü ons altında 2 bin 500 3 bin dolar seviyeleri beklenirken hazirandan sonra bir kur atağı bekleniyor. Dolayısıyla çarpana baktığımız zaman gram altında bin 450 bin 550 gibi rakamları görmesi çok kuvvetli bir ihtimal olarak duruyor. Merkez Bankaları bunu manipüle ederse merkez bankaları bunu baskılarsa biraz gecikir. En az altı yedi ay daha ellerindekileri bozdurmasınlar. Sürekli alırsınız kenara koyarsınız ne zaman ihtiyacınız olur ev alırsınız araba alırsınız başka bir şeye ihtiyacınız olur o zaman bozdurursunuz.”

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...