Tgrt Haber

8 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? Piyasalarda kritik bekleyiş

08 Nisan 2022 08:13 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 08:24
Altın ve dolar/TL kuru önümüzdeki hafta AB Dışişleri Toplantısı'nda görüşülecek Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarına odaklandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken bölgeden gelen sivil infaz ve toplu mezar görüntüleri ABD ve AB ülkelerinin Rus ekonomisine yönelik yeni yaptırım kararını konuşmasına neden oldu. Önümüzdeki hafta AB Dışişleri Bakanları Rus petrol ve gazına yönelik yaptırımları konuşacağını duyururken döviz ve emtia fiyatlarında tansiyon arttı. İstikrarsız piyasalarda zarar etmek istemeyen yatırımcılar ‘’Gram altın ne kadar? Altın yükselecek mi düşecek mi?’’ sorularının cevabını arıyor. İşte 8 Nisan canlı altın fiyatları

Altın ve dolar/TL kuru önümüzdeki hafta AB Dışişleri Toplantısı'nda görüşülecek Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarına odaklandı.

Doğu Avrupa’da yaşanan gerginlik devam ederken Rusya BM İnsan Hakları Konseyi üyeliği askıya alındı. Buça kentinden gelen sivil katliamı ve toplu mezar görüntüleri Rus ekonomisine yönelik ağır yaptırımları tekrar gündeme getirdi. Mart ayı başında ABD Rus petrol ve gazına yönelik ambargo kararını açıklamış Avrupa Ülkeleri ise yüksek enerji bağımlılığı nedeniyle bu karardan uzak düşmüştü. Ancak Rusya’nın Ukrayna’da sivil infazı yaptığı görüntüleri ardından AB, petrol ve gaz konusunda yeni yaptırımlar açıklama hazırlığında. Alınan kararlar petrol fiyatlarını tarihi zirvelere taşırken buna bağlı olarak akaryakıt fiyatları, altın ve dolar/TL kuru ve enflasyon yukarı yönlü hareket ediyor. Sağlık fiyatlamaların hakim olduğu piyasalarda vatandaşlar güvenli limanlara yönelerek ''Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?'' sorusunun cevabını arıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın savaş fiyatlamasına bağlı olarak sıkışmış pozisyonunu korurken Amerikan Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanan 15 – 16 Mart tarihli toplantının tutanakları ardından baskılanmaya devam ediyor. Fed mayıs ayında yarım baz puanlık faiz artışı yapabileceği mesajlarını verirken şahin tonda yaptığı açıklamalar sarı metali baskıladı. Küresel altın fiyatlarında yaşanan baskılanma yurt içinde gram altın fiyatına da yansıdı. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn küresel altın fiyatlarına ilişkin "Altın fiyatını yukarı tutan şey enflasyon korkuları ve gördüğümüz enflasyon verileri" ifadelerini kullandı.

8 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? Piyasalarda kritik bekleyiş

Yetkililer Fed tutanakları ve şahin açıklamalar sonrası Amerikan Merkez Bankası’nın mayıs ayı ve diğer birkaç ayda 25 yerine 50 baz puan artırım yağabileceğine dikkat çekerken ''ABD'de faiz artırımı ile altın oranları küresel piyasalarda daha da düşebilir'' değerlendirmelerinde bulundu. Peki bugün gram altın ne kadar?

8 Nisan gram altın 914 TL üzerinde işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

CANLI ALTIN FİYARLARI NE KADAR?

Altın fiyatları hem küresel piyasalarda hem de yurt içinde baskılanmaya devam ediyor. Yetkililer Fed'in yarım baz puan artırım yapması halinde altının 1.900 dolar seviyesine düşebileceğine işaret ederken ekonomistler yalnızca mayıs ayında değil diğer aylarda da devam edebileceğinin altını çizdi. Açıklamaların ardından baskılanan altın fiyatları Rusya – Ukrayna Savaşı’nın etkisiyle tekrar toparlandı. Belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda yatırımcılar güvenli limanlara yönelirken ''Altın düşer mi yükselir mi?'' sorusu gündeme geldi. İşte 8 Nisan canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1.485 TL
  • Yarım altın: 2.969 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.930 TL
  • Ons altın: 1.928 dolar

DOLAR KAÇ TL?

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken Ukrayna’dan gelen sivil infaz ve toplu mezar görüntüleri ABD başta olmak üzere Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamasını gündeme getirdi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın girişinde konuştu. AB'nin dışişleri bakanlarının yaptırımlara Rus petrolüne ambargoyu da içermesi konusunu 11 Nisan tarihinde görüşeceklerini duyurdu.

Yaptırım haberleri nedeniyle dolar küresel piyasalarda değer kazanırken yurt içinde dolar/TL kuru Fed tutanaklarından sonrası sakışık pozisyonunu korudu. İslam Memiş geçtiğimiz günlerde baskılanan doların bir gün patlak verebileceğine işaret ederken ''Bu yüksek enflasyona rağmen doların baskılanması sağlıklı mı? Bence değil. Bu baskılanma bir gün fena patlayacak. Mayıs’ta dolar yukarı yönlü ataklar yapabilir. 15 TL-15.50 TL bant aralığını Mayıs’ta bekliyorum'' ifadelerine yer verdi. Peki bugün dolar kaç TL?

8 Nisan dolar 14,74 TL seviyelerinden alıcı buluyor. Euro ise 16,02 seviyelerinden işlem görüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...