Tgrt Haber

Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Altın yükselişe geçti! Piyasalarda gözler Fed öncesi Powell'de

18 Nisan 2022 09:04 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 09:16
Altın fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı ve yüksek enflasyon endişeleri ile yönünü yukarı doğru çevirdi.

Rusya Ukrayna savaşının devam edeceği ve Batı’nın Rus ekonomine yönelik yeni yaptırımları masaya taşıması güvenli liman altına talebi artırdı. Haftanın ilk işlem gününde altın yükselişe geçerken ‘’Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Altın düşer mi?’’ sorularının cevabını merak ediyor. Piyasalarda gözler Fed Başkanı Jerome Powell’ın 3-4 Mayıs tarihinde yapılacak faiz kararı toplantısı öncesi yapacağı son toplantıya odaklandı.

Altın fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı ve yüksek enflasyon endişeleri ile yönünü yukarı doğru çevirdi.

Altın fiyatı yeni haftaya yukarı yönlü hareketle başladı. Uzmanlar tüm dünyayı etkisi altına olan yüksek enflasyon ve Doğu Avrupa’daki gerginliğin altın talebini artırdığına işaret etti. Axis Securities Emtia Başkanı Pritam Patnaik, altın fiyatlarının Rusya-Ukrayna savaş cephesinde kötüleşen jeopolitik durumun desteğiyle pozitif seyrini sürdürdüğünü söyledi. Finans uzmanları altın yatırımcısının ‘düşüşlerde satın al’ stratejisini benimsediğini ifade etti. İşte gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet fiyatı…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Küresel piyasalarda artan altın gram altın fiyatı üzerinde etkili oldu. Son haftaşarda 920 - 930 TL bant aralığına sıkışan gram altın yükselişe geçti. Jeopolitik gerginlik nedeniyle ons altın yüzde 0,5 artışla 1.984 dolara yükselerek 14 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcılar belirsizliğin hakim olduğu puslu havada zarar etmemek için ''Gram altın ne kadar? Altın alınır mı satılır mı?'' sorusunun cevabını arıyor. 

18 Nisan Pazartesi gram altın 934,04 TL’den işlem görüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son haftalarda yatırımcılarına sık sık Nisan ayının alım için son fırsat olduğunu hatırlatıyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI

Doğu Avrupa’da devam eden savaşta tansiyon yükselmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksiy savaşın gerekirse 10 yıl sürebileceğini söylemesi belirsizliğin devam edeceği sinyallerini verdi. Diğer yandan AB ülkelerinin Rus ordusunun çekildiği bölgelerden gelen sivil infaz görüntüleri nedeniyle yeni yaptırım kararları alacağını açıklaması piyasalardaki gerginliği tırmandırdı. İstikrarsız piyasalarda elindeki parayı korumak isteyen yatırımcılar altına yönelirken canlı altın fiyatları merak konusu oldu. İşte canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1.515 TL alış, 1.534 TL satış fiyatı,
  • Yarım altın: 3.029 TL alış, 3.069 TL satış fiyatı,
  • Cumhuriyet altını: 6.048 TL alış, 6.115 TL satış fiyatı,
  • Ons altın: 1.985 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Altın yükselişe geçti! Piyasalarda gözler Fed öncesi Powell'de

ALTIN FİYATINDA YÖN YUKARI DOĞRU

Küresel piyasalarda altın yükselişin sürdürüyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bu hafta IMF tarafından düzenlenecek ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve diğer politika yapıcıların da katılacağı bir panelde konuşma yapacak. Powell’in Fed faiz kararı öncesi son konuşmasının piyasalarda etkili olması beklenirken finans analisti Tuna Şatıroğlu ''Fed başkanları konuşmadığında zaman piyasa kendini toparlıyor. Dolayısıyla eğer Pazartesi günü yine birileri çıkıp bir şeyler söylemezse ben piyasanın toparlanmasını bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

Şatıroğlu altında ana yönün yukarı olduğuna işaret etti. Religare Broking Ltd'de Emtia ve Para Birimi Araştırması Sugandha Sachdeva "Önümüzdeki hafta altın fiyatlarını bir dizi faktör yönlendirecek. Birincisi ham petrol fiyatlarının hareketi olacak. Ham petrol fiyatındaki herhangi bir keskin yükseliş, enflasyonist baskıları daha da artıracak ve altın fiyatlarını destekleyecektir. İkinci olarak, Ukrayna'daki krizi çevreleyen manşetler piyasa duyarlılığına hakim olacaktır. Rusya ve Ukrayna arasındaki barış beklenenden daha uzak ve bu, güvenli liman statüsü için altını talep etmeye devam edecek. Ayrıca dolar endeksinin hareketi de altının yönünü etkileyecektir. Dolardaki herhangi bir büyük artış, altın fiyatlarındaki yukarı yönlü ivmeyi sınırlayacaktır'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...