Tgrt Haber

Gram altın düşer mi yükselir mi? Altın ve dolar fiyatında savaş hareketliliği sürüyor

01 Nisan 2022 06:56 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 07:39
Dalgalı piyasalar etkisini sürdürürken gram altın ve dolar fiyatı merak konusu oldu.

Jeopolitik gerginlik nedeniyle sağlıksız fiyatlamaların hakim olduğu aşağı ve yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. İstanbul’da gerçekleşen müzakerelerin ardından sert düşüşe geçen altına e dolar/TL kuru tekrar toplandı. Yatırımcılar manipülasyon fiyatlamasında zarar etmemek için ''Dolar yükselir mi düşer mi? Gram altın alınır mı satılır mı?'' sorularına odaklandı. İşte 1 Nisan altın fiyatları ve piyasalar hakkında bilmeniz gerekenler..

Dalgalı piyasalar etkisini sürdürürken gram altın ve dolar fiyatı merak konusu oldu.

Döviz ve emtia fiyatları Rusya Ukrayna arasından yapılan 'barış müzakereleri' ve tarafların kısmen olumlu açıklamalarının ardından sert düşüşe geçti. Gram altın 900 lira altına inerken dolar/TL kuru 14,50 seviyelerinin altına sarktı. İstikrarsız havanın hakim olduğu piyasalarda tekrar toparlanma başlarken yatırımcılar uzmanlardan gelecek tavsiyelere odaklandı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 900 liranın üzerinden gram altın 14,80 üzerinden dolar alanın mantıksız olduğunu vurgularken altın tahmini hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken Rusya Ukrayna arasındaki diplomasi trafiği ani düşüş ve yükselişlere neden oldu. Hafta içinde kısmi ateşkes kararının çıktığı toplantı sonrası gram altın uzun süredir sıkıştığı 900- 930 seviyelerinden geri sarkarak 893 bandına düştü.

İslam Memiş 850 - 900 TL aralığının kademeli alım için fırsat olduğunu dile getirirken düşüş rüzgarının geçici olduğunu vurguladı. Haftanın son işlem gününden gram altın tekrar 910 bandına yükselirken yatırımcılar ve vatandaşlar ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabını arıyor.

1 Nisan Cuma gram altın 914 TL’den el değiştiriyor.

Yaklaşık bir aydır Merkez Bankalarının faiz arttırım süreci ve yüksek enflasyon rakamlarına rağmen ne sert düşüşleri ne de yükselişler görülürken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş manipülasyonlarla oluşturulan öpüşün gittiği durumlarda kademeli alımın iyi değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

1 NİSAN ALTIN FİYATLARI

Savaş fiyatlamasının hakim olduğu piyasalarda ani düşüş ve yükselişler devam ederken yatırımcılar zarar etmemek adına güvenli liman altına yöneldi. İşte bugün altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1.485 TL
  • Yarım altın: 2.968 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.926 TL
  • Ons altın: 1.938 dolar

DOLAR YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

İstanbul’da hafta içi gerçekeleşn müzakerelerin ardından uzun süredir tutmayı başardığı 14,80 seviyesinden yeri çekilen dolar/ TL kuru tekrar toparlamak 14,64 seviyelerine geldi. 4 Nisan’da açıklanacak enflasyon rakamları öncesi ''Dolar kaç TL? Alınır mı satılır mı?'' soruları gündeme geldi. 1 Nisan Cuma dolar/TL kuru 14,67 TL’den alıcı buluyor.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş "Bunlar bir alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum Süreç kontrollü devam edecek. Son kez bir düşüş olabilir. Ben buna final diyeceğim. Bu finalle birlikte dolar ve emtia fiyatlarının düşüşü bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Gram altın düşer mi yükselir mi? Altın ve dolar fiyatında savaş hareketliliği sürüyor

İSLAM MEMİŞ DOLAR VE ALTIN YORUMU

Brent petrol, altını, gümüş ve dolar piyasalarında dalgalanma sürüyor. Yatırımcılar oynaklık havasından elindeki varlıkları kaybetmemek için araştırma yaparken İslam Memiş altın ve dolar tahmini hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Merkez bankalarının kontrollü faiz arttırımı, tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon doğal felaketler, jeopolitik riskler, iklim değişikliği ve tedarik zincirindeki problemlerin enflasyonu arttırdığına dikkat çekerek “Bugüne dek bunlara hazırlıklı olmamız gerekirdi. Bu rakamsal değerlere baktıkça yeni zam haberlerini bu yıl boyunca konuşuruz” dedi. Memiş, Mart ayı enflasyon oranını yüzde 60’ın üzerinde beklediğini ifade etti.

Mart ayı enflasyon rakamları 4 Nisan Pazartesi saat 10.00'da açıklanacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...