Tgrt Haber

Grift Horse virüsü Android telefonları esir aldı: 10 milyon cihaz tehdit altında

30 Eylül 2021 14:16
Grift Horse virüsü Android telefonları esir aldı: 10 milyon cihaz tehdit altında

Android akıllı telefonlarında yeni tehlike ortaya çıktı. Mobil güvenlik şirketi Zimperium 70 ülkede 200'den fazla uygulamaya bulaşan Grifthorse virüsünün 10 milyondan fazla Android akıllı telefon kullanıcısını etkilediğini bildirdi.

Mobil güvenlik firması Zimperium’un araştırmacıları 10 milyondan fazla kullanıcı olan Android akıllı telefonlardaki büyük tehlikeyi ortaya çıkardı.

Android telefonların Grift Horse adlı yeni bir kötü amaçlı yazılımdan etkilendiğini kaydeden araştırmacılar, kötü amaçlı yazılımının hem Google Play hem de üçüncü taraf uygulama mağazaları aracılığıyla dağıtıldığını ve yüz milyonlarca insanın bilgilerini çaldığını bildirdiler.

70'TEN FAZLA ÜLKEDE 10 MİLYON CİHAZA BULAŞTI

Şirket bir blog yazısında, kötü amaçlı uygulamanın bir Truva atı gibi davrandığını ve ayda yaklaşık 36 euro prim alarak tüm Android cihazlar için bir tehdit oluşturduğunu söyledi. GriftHorse adlı bir virüsün 70'ten fazla ülkede yaklaşık 10 milyon Android cihaza bulaştığını dile getiren şirket, korsan yazılıma sahip uygulamaları düzenli olarak platformdan kaldıran şirket, virüsün bulaştığı 200'den fazla uygulamayı silmek zorunda kaldığını açıkladı.

Şirket virüsün bulaştığı tüm uygulamalar için Google ile iletişime geçerek Play Store'dan kaldırıldığını duyurdu. Ancak bu uygulamalar üçüncü taraf uygulama mağazalarında hala indirilmeye hazır olduğu için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...