Tgrt Haber

Gümüşe FED desteği! Rüzgar tersine döndü, değerli madenler gücünü geri kazandı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, döviz.com
15 Aralık 2023 15:14 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 15:19
Gümüşe FED desteği! Rüzgar tersine döndü, değerli madenler gücünü geri kazandı

Ons gümüş Fed’den aldığı destek ile yönünü tekrar yukarı çevirdi. FED’in faizi ‘pas’ geçmesi ve Powell’ın mesajlarını güvercin tonda vermesi gümüşü destekledi. Geçen haftayı durgun geçiren gümüşte ibre yukarıya dönerken analistler daha önce 3 kez test edilen yükselen trend desteğinin Fed kararının ardından bir kez daha test edildiğini gümüşün yönünün artık yukarı döndüğü yorumlarını yapıyor.

Gümüşte Fed​ rüzgarı esiyor. ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararının ardından gümüş​ tarafında ibre tersine döndü. Hem faiz kararının bu kez de ‘pas’ geçmesi gümüşü destekledi. Piyasa beklentisine paralel şekilde FED faiz kararında bir değişikliğe gidilmemesi ve metinde yer alan ifadeler faiz artırım patikasının sonuna gelinmiş olabileceğine vurgularken aynı zamanda FED Başkanı Powell’ın güvercin tonda açıklamalarında 2024 yılında faiz indirimine başlanacağına dair işaretlerin olması gümüşün yönünü yukarıya çevirdi.

‘DEĞERLİ MADEN PİYASASINI OLUMLU ETKİLEYECEK’

Analistler, ABD tarafında faiz artırımının sona gelinmiş olduğuna dair işaretlerin güçlü olduğunu dile getirerek, döngünün sona ermesinin riskli piyasalar ve değerli maden piyasalarını olumlu etkileyeceğini ve özellikle gümüşe talebin artacağı yorumlarını yapıyor.

Geçen haftayı durgun geçiren ons gümüş, Fed’den aldığı destek ile yönünü tekrar yukarı çevirirken direnç seviyelerini görüp tekrar altına düşmesiyle bu kırılımı boşa çıkarmış, gerileyen ons gümüş gözler kapanışa çevrilmişti.

Analistler ons gümüşün kalıcı yükselişinin başlaması için 24,60 USD üzerinde haftalık kapanış alması son derece olduğunu vurguluyor.

GRAM GÜMÜŞ GÜCÜNÜ GERİ KAZANDI

Ons gümüşte yaşanan yükseliş ile birlikte gram gümüş de geçen hafta yaşanan düşüşte kaybettiği gücünü tekrar kazandı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan önemli geri çekilme gram gümüşün de ana yükselen trend desteğine kadar geri çekilmesine neden olmuştu. Daha önce 3 kez test edilen yükselen trend desteği bir kez daha test edilerek yön tekrar yukarı döndü. Analistler, yükselişin güç kazanabilmesi için gram gümüşün tüm zamanların zirvesini kırarak yükselmesi gerektiğini ifade ediyor. Önümüzdeki haftalarda 24 TL seviyesinin dikkatle takip edileceğini belirten analistler gümüşün olası 24 TL üzerinde ataklarda yer alabileceği öngörüsünde bulunuyor.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber, döviz.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Goody16 Aralık 2023 09:46

Fed sonrası ABD altını gümüş ile frenliyor. Burada altın-gümüş paritesi bu amaçla her fed açıklaması sonrası altını kontrol etmek için kullanılıyor. Durum kısaca budur.

Sonraki Haber Yükleniyor...