Tgrt Haber

Gün içinde yerinde duran altın bir anda fırladı! İşte piyasaları şaşırtan altın fiyatları...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2022 22:20 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 23:20
Gün içinde yerinde duran altın bir anda fırladı! İşte piyasaları şaşırtan altın fiyatları...

Son günlerce inişli çıkışlı bir grafik sergileyen altın fiyatları haftanın son işlem gününde sürpriz yaparak yükselişe geçti. 970 TL seviyelerinde seyreden gram altın bir anda 990 TL'ye kadar çıktı. Peki haftanın son işlem gününde yükselişe geçen altın fiyatları bu seyrini sürdürecek mi? İşte canlı döviz kuru ve altın fiyatları...

Enflasyona rağmen faiz düşürerek küresel piyasalarda etki uyandıran Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası​'nın (TCMB), geçtiğimiz iki ay boyunca 100'er baz puan indirimden sonra ekim ayında da 150 bazlık bir indirme daha gitti. MB, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,5'e çekti.Yurt içi döviz kuru ve altın piyasalarında, MB'nin faiz kararından sonra beklendiği gibi hareketlilik yaşanmadı.

FAİZ KARARI​ PİYASALARI TETİKLEMEDİ

Merkez Bankası'nın 150 bazlık faiz indiriminden sonra piyasalarda büyük bir değişiklik yaşanmadı. Faiz kararından önce 18,58 seviyelerinde seyrede dolar 21 Ekim'de de aynı seviyelerdeki seyrini sürdürdü. Euro ise 18,20 seviyelerinde küçük bir yükselişle 21 Ekim'de 18,27'ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın faiz indiriminden sonra yurt içi piyasalarda en fazla merak edilen altın fiyatlarında ise beklenen haretlenme yaşanmadı. 19 Ekim'de 972 TL seviyelerinde olan altın faiz kararının açıklandığı 20 Ekim'i de aynı seviyelerde kapadı.

Gün içinde yerinde duran altın bir anda fırladı! İşte piyasaları şaşırtan altın fiyatları...

ALTIN BİR ANDA FIRLADI!

21 Ekim'de de gün içinde aynı seviyelerde seyreden altın fiyatları haftanın son kapanışına saatler kala bir anda yükselişe geçti. Gram altın 972 TL seviyelerinden 21 Ekim saat 22:00 itibariyle 990 TL'ye kadar dayandı.  

ALTIN ENİNDE SONUNDA YÜKSELECEK 

Peki altın fiyatlarındaki bu yükseliş devam edecek mi? Geçtiğimiz günlerde altın piyasasında yaşanan dalgalanmaları değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, ekimin bu haftasından altının toparlanma evresine gireceğini söylemişti. Memiş, “Dolar endeksinde düşüşle birlikte bir miktar yükseliş oldu ancak yükseliş trendine geçemedi. Bunun için ons gram altının 1.680-1.705 seviyesi yukarı yönlü kırılmalı ki yükseliş trendinden bahsedelim. Altında baskılanma devam ediyor. Fed’i satın alan bir yatırımcı var. Kimi yükseliş kimi düşüş bekliyor. Gram altındaki düşüş nedeni Fed, ancak yükseliş nedenlerine bakınca pek çok faktör var. Bunlar enflasyon, resesyon ve jeopolitik riskler. Daha bunlar fiyatlanmadı.Gram altında yükseliş bekliyorum. Hem yurt içi hem de küresel piyasalarda gram altın şu an ucuz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sırrı 23 Ekim 2022 00:08

Altın la ilgili çok bilgi veremiyorsun

Sonraki Haber Yükleniyor...