Tgrt Haber

Zam haberleri üst üste geldi! Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

08 Mart 2022 16:00 - Güncelleme : 08 Mart 2022 16:29
Zam haberleri üst üste geldi! Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden sonra gelen yaptırımlar üzerine brent petrol son 14 yılın zirvesini ulaştı. Yaşanan gerilimle birlikte artan döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıt ücretlerine de yansıyor. Türkiye'de mart ayında benzin ve motorine 6, LPG'ye ise 2 defa zam yapıldı. Benzin ve mazot fiyatı ne kadar oldu? İstanbul ve Ankara'da 1 LT benzin ve mazot kaç TL? İşte güncel akaryakıt fiyatları....

Vladimir Putin’in 24 Şubat sabahı verdiği emirle Rus ordusu Ukrayna’ya girdi. Başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Rusya’ya yaptırım kararlarını üst üste açıkladı. Putin’in geri adım atmaması ve yaptırımların gün geçtikte artmasıyla doğal gaz ve petrolde fiyatlar zirveleri gördü.

En son ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupa ülkelerine Rusya'da petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasının ardından brent petrol dün itibariyle 14 yılın zirvesini ulaştı. 
Yaşanan gerilimle birlikte artan döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıt ücretlerine de yansıdı. Türkiye mart ayında benzin ve motorine 6, LPG’ye ise 2 defa zam yapıldı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

EPGİS'ten yeni bir zam duyurusu yapıldı. Benzinin litre fiyatına 9 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 1,07 TL, motorinin litre fiyatına ise 1,59 TL zam geldi. İşte 9 Mart'tan itibaren geçerli olacak benzin ve mazot fiyatı:

https://twitter.com/trepgis/status/1501180025927876611

Güncel Benzin Litre Fiyatları:

  • İstanbul benzin litre fiyatı: 20,35 TL
  • İzmir benzin litre fiyatı: 20,46 TL
  • Ankara benzin litre fiyatı: 20,44 TL

Güncel Motorin (Mazot) Fiyatları:

  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı: 22,82 TL
  • İzmir motorin (mazot) litre fiyatı: 22,90 TL
  • Ankara motorin (mazot) litre fiyatı: 22.90 TL

Brent petrol dün 123,21 dolar seviyesinde kapattı. Bugün yükselişine devam eden Brent petrol, sabah saatlerinde yüzde 2,67 artışla 126,50 dolara yükseldi.  Bu yükselişte yaptırımların yanı sıra ABD ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne ambargo uygulamaya hazırlandığı iddiaları da etkili oldu.

300 DOLARI AŞABİLİR"

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise, Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda "felakete" neden olacağını belirterek, "Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir" dedi.

Zam haberleri üst üste geldi! Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...