Tgrt Haber

Güne rekor seviyeden başlayan borsada hangi hisseler hareketli?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
24 Temmuz 2023 11:37 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 11:47
Güne rekor seviyeden başlayan borsada hangi hisseler hareketli?

Küresel piyasalar Fed faiz kararları öncesinde temkinli adımlar atarken Borsa İstanbul, yeni haftaya rekor seviyeleri test ederek başladı. Hacim milyar 123 milyar TL olarak gerçekleşirken BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,63 artışla 6.730,03 puan ile rekor seviyeden başladı. Uzmanlar bugün hareketli olmasını bekledikleri hisseleri açıkladı.

Borsa İstanbul​ yakaladığı rekor serisine devam ediyor.  Açılışta BIST 100​ endeksi, önceki kapanışa göre 42,25 puan artışla ve yüzde 0,63 değer kazanarak 6.730,03 puana çıktı. Bankacılık​ endeksi yüzde 0,34 ve holding​ endeksi yüzde 0,56 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 8,04 ile spor, tek kaybettiren ise yüzde 1,23 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

EN YÜKSEK HAFTALIK KAPANIŞ

Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,08 değer kazancıyla 6.687,78 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklanacağı haftaya temkinli başladığını belirterek, enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğünü ifade etti.

25 BAZ PUAN KESİN

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmelerin yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, Banka'nın "şahin" adımlarına bu toplantı itibarıyla son verip vermeyeceğine ilişkin soru işaretlerinin varlığını koruduğunu söyledi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, 20 Eylül'deki toplantıda yüzde 81 ihtimalle politika faizinin sabit bırakılacağı öngörülüyor.

SÖZLÜ YÖNLENDİRME PİYASALARDA OYNAKLIĞI ARTIRABİLİR

Analistler, bu hafta yurt içinde gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklayacağı yılın 3. Enflasyon Raporu'na çevrildiğini belirterek, Erkan'ın yapacağı sözle yönlendirmelerden alınacak mesajların yurt içi piyasalarda oynaklığı artırabileceğini vurguladı.

Bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.800 ve 6.900 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

BORSADA HACİM 123 MİLYAR TL

İntegral Yatırım BİST günlük bülteninde şu ifadelere yer verildi. Bist100 endeksi haftanın son işlem gününü 6.688 seviyesinden kapatarak yüzde 0,08 yükseliş kaydetti. Böylelikle bir önceki zirve seviyesi üzerinde kapanış gerçekleşti. Hacim milyar 123 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörel olarak sanayi endeksi %0,85’lik yükseliş gösterirken bankacılık endeksi Cuma gününü %-2,47’lik düşüşle kapattı. 

Güne rekor seviyeden başlayan borsada hangi hisseler hareketli?

YABANCI İLGİSİ ARTIYOR

Borsaya yerli yatırımcının yansıra yabancı yatırımcının da ilgisinin arttığını izliyoruz. Hisse senetleri enflasyondan korunmada alternatif olması ile yerli yatırımcı tarafında, sadeleşmeye yönelik adımlar ile yabancı yatırımcı tarafında karşılık buluyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan Resmî gazete ile Kur Korumalı Mevduat hesaplarına %15 zorunlu karşılık uygulaması getirildi. Bu kararla likidite tarafında çekilme gerçekleşecektir. Cuma günü açıklanan Arçelik finansalları ile 2.çeyrek bilançolar gelmeye başladı. 

BU HAFTA HANGİ HİSSELER HAREKETLİ

Bu hafta YKBNK, AKBNK, TAVHL, TOASO, OTKAR, GARAN, FROTO, TTRAK bilançoları ile devam edecek. 2. Çeyrekte yükseliş gösteren döviz kurları ile birlikte döviz fazlası ve ihracatçı şirketler ön planda olmaya devam edebilir. Teknik olarak baktığımızda yakın direnç olarak 6800 seviyesini takip ediyoruz. Olası bir kâr realizasyonunda ise 6550 seviyesini izliyoruz. Bugünün veri takviminde Euro Bölgesinde ve ABD’de PMI verileri takip ediliyor olacak.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ASTOR, ALARK, SELEC, PGSUS, YYLGD

GÜNCEL BORSA FİYATLANMALARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...