Tgrt Haber

Halka arz furyasında çember büyüyor: Koç Metalurji SPK’ya başvurdu!

Editör: İmran Baran / Kaynak: halkaarz.net
30 Kasım 2023 16:21 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 16:27
Halka arz furyasında çember büyüyor: Koç Metalurji SPK’ya başvurdu!

Halka arz çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Neredeyse tüm şirketler birer birer SPK’ya başvuruyor. Koç Metalurji A.Ş. halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulundu ve taslak izahnamesini yayımladı.

Küçük büyük demeden tüm yatırımcıların odak noktası haline gelen halka arz​ furyasında çember giderek büyüyor. Koç Metalurji A.Ş. halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurduğunu kamuyoyuna açıkladı. İşte metalurji sektöründe faaliyet gösteren dev şirketin halka arzına ilişkin tüm detaylar...

125.000.000 TL nominal değerli paylarını yatırımcılara eşit şekilde dağıtacak olan Koç Metalurji'nin konsorsiyum liderliğini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yürütecek.

Şirketin halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu​ tarafından onaylanması halinde Koç Metalurji, BİST "Yıldız Pazar"da işlem görmeye başlayacak. Yüzde 27,47 halka açıklık oranına sahip olan şirketin halka arz detayları şu şekilde:

KOÇ METALURJİ HALKA ARZ ŞEKLİ

Sermaye Artırımı : 105.000.000 Lot

Ortak Satışı : 20.000.000 Lot (Adil Koç)

HALKA ARZ GELİRİNİN KULLANIM ALANLARI

Koç Metalurji AŞ’nin fiyat istikrarı planmamakta olup halka arz gelirinin kullanım alanları hammadde yatırımı yüzde 35, mevcut üretim tesisinin modernizasyonu yüzde 10, yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı yüzde 35, hammadde tedariki ve işletme sermayesi yüzde 35 olarak açıklandı. 

SATMAMA TAAHHÜDÜ

1 Yıl, İhraççı.

1 Yıl, Ortaklar.

HALKA AÇIKLIK ORANI

Koç Metalurji AŞ, yüzde 27,47 halka açıklık oranına sahip.

KOÇ METALURJİ NE İŞ YAPIYOR?

Koç Metalurji AŞ, 1978 yılında Koç Çelik adıyla kurulan ve 2016 yılında ismini değiştiren bir demir-çelik şirketidir. Şirket, Türkiye’nin ilk ve tek kok fabrikasını işletmektedir. Şirketin iki üretim tesisi bulunmaktadır: Payas’ta 500 bin ton/yıl kapasiteli yüksek fırın tesisi ve Toprakkale’de 1.2 milyon ton/yıl kapasiteli elektrik ark ocağı tesisi.

Kaynak: halkaarz.net

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...