Tgrt Haber

Hamad el-Hedfa, 'İstanbul'a yatırım yapan kaybetmez'

28 Mart 2016 03:47
Hamad el-Hedfa, 'İstanbul'a yatırım yapan kaybetmez'

Katar'ın en büyük gayrimenkul yatırım şirketlerinden Mazaya Qatar'ın Üst Yöneticisi (CEO) Hamad el-Hedfa, Türkiye gayrimenkul piyasasındaki fırsatların orta ve uzun vadede devam edeceğini belirtti.

Hedfa, ulusal ve uluslararası arenada yatırımcılara sunulmak üzere  Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan ve kısa sürede 250 milyon dolarlık  büyüklüğe ulaşması beklenen gayrimenkul yatırım fonuna ilişkin Mazaya Qatar ile  Global Mekul Değerler arasında düzenlenen stratejik iş birliği anlaşması sonrası,  AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Katar için çok önemli olduğunu belirten Hedfa, ekonomik  anlamda Katarlıların Türkiye'ye büyük bir ilgisi olduğunu söyledi.

Hedfa, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün son 10 yılda geçirdiği  gelişmeyi "muhteşem" olarak niteleyerek, "Biz, buradaki fırsat ve olanakların  önümüzdeki süreçte orta ve uzun vadede de devam edeceğine inanıyoruz. Bu yüzden  Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'deki gayrimenkul piyasasında fırsatların  gittikçe arttığını, İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının Avrupa'daki birçok  metropolün gerisinde olduğunu kaydeden Hedfa, "İstanbul'a yatırım yapan bir  yatırımcının kaybetmesi mümkün değil. Çünkü bir tane İstanbul var. Orta ve uzun  vadede mutlaka kazançlı çıkılacaktır." ifadelerini kullandı.

Hedfa, Türkiye'nin kendi gözlerinde yatırım açısından güvenilir ve  uygun bir pazar olduğunu, buna kalpten inandıklarını, bu düşünceleri lafta  bırakmadıklarını ve harekete geçerek Türkiye'ye yatırım yaptıklarını anlattı.

"Türk gayrimenkul pazarına yönelik bölgesel ilgi çok güçlü"

Türkiye'de gayrimenkul yatırım fonlarının oluşturulması ve pazara  sürülmesi konusunun önemine dikkati çeken Hedfa, bu alanda ciddi yatırım  yaptıklarını ve bu yatırımdan kazançlı çıkacaklarına inandıklarını aktardı.

Hedfa, "Katar ve Türkiye arasındaki stratejik makro iş birliği ve  kardeşliğe ilaveten, Türk gayrimenkul pazarına yönelik çok güçlü bölgesel ilgi de  göz önüne alındığında, bu yeni fon yapısının bölgemizdeki nitelikli bireysel ve  kurumsal yatırımcıların ilgisini çekeceğinden eminiz." değerlendirmesinde  bulundu.

 "Bu yolla Türkiye'ye sermaye akışı sağlanacak"

Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, dünyadaki  sermaye ve para piyasaları ile Türkiye'deki gayrimenkul piyasası arasındaki  köprünün yıllardır kurulamadığını, uluslararası yatırımcılara ülkedeki  fırsatların yeni yeni anlatılmaya başlandığını söyledi.

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının önemine değinen Göker, yakın  zamana kadar Türkiye'deki en büyük eksikliğin, gayrimenkul yatırım fonu eksikliği  olduğunu vurguladı.

Göker, kısa süre içerisinde Sermaye Piyasası Kurulundan ilk  gayrimenkul yatırım fonunun izninin çıkmasını beklediklerini, bundan sonra yurt  dışından Türkiye'ye sermaye akışı sağlanmasının gerektiğini dile getirdi.

Bu konuda özellikle Körfez bölgesinde uzun zamandır çalışmalarda  bulunduklarını ve yurt dışında Türk gayrimenkul piyasasını tanıttıklarını ifade  eden Göker, Körfez sermayesini yönlendirme etkisine sahip Mazaya'nın Türkiye'ye  girmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...