Tgrt Haber

İstanbul'da 'pes dedirten' kiralık ev ilanı! Harabe için asgari ücret kadar kira istedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Nisan 2023 11:33 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 11:49

Son dakika haberi: Kira fiyatlarının tavan yaptığı ülkemizde fahiş fiyat talebine bir yenisi eklendi. İstanbul Bağcılar'da bulunan harabe bir eve ev sahibi tam 8 bin 500 lira kira istedi. Sosyal medyada da gündem olan görüntülere kiracılar çok sert tepki gösterdi.

Fahiş kiralar aldı başını gitti. Kiracılar ev​ bulmakta ev sahipleri ise konutlarına yüksek fiyat istiyor. Kiracıların zor günler yaşadığı ve ev sahipleri ile karşı karşıya geldiği süreçte mahkemeler doldu taştı. Ara bulucu sistemi ile anlaşma sağlayamanlar ne yapacaklarını şaşırdı. İstanbul​'da ev bulmakta zorluk çeken ve istedikleri bütçede kalacak yer bulamayan kiracılar duruma isyan ediyor.

BAĞCILAR​'DAKİ HARABE İÇİN 8 BİN 500 LİRA KİRA

Gelen bir görüntü bu isyanın ne denli haklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İstanbul Bağcılar'da bir ev görünümlü harabe için istenen kira herkesi şaşkına çevirdi.Yabancı uyruklu vatandaşlara fahiş fiyat ile evlerini kiralamaya çalışan ev sahipleri oldukça bakımsız halde bulunan bahçe kattaki ev için 8 bin 500 lira kira istedi. İlanda ayrıca evde beş kişiye kadar kalınabileceği ve eşyalı olduğu ifade edildi. 

"ŞUANKİ SİSTEM BUNA İTİYOR"

Yan sokakta bulunan eski evin yüksek fiyatla kiralanacağını belirten Tamer Kınsu, “Yan sokağımızdaki binanın sahibi de kendi kafasına göre kira bedeli belirlememiş. Buradaki emlakçılara sorup bir fiyat almıştır. Kafasında kurup da 8 bin TL demez. Adaletli değil ama şuanki sistem buna yöneltiyor” dedi.

"İNSANLARIN VİCDANLARINA BIRAKIYORUZ"

Arif Günçiçek ise, “Ben de daha önce oturulacak gibi olmayan bir ilan görmüştüm. İnsanlar mecbur kaldıkça oturuyor. Dışarıdan gelen yabancı uyruklular bu tarz evleri tutuyor. Onları da kandırıyor olabilirler ama verilecek bir kira değil. Ben de ilanı internette görmüştüm. İnsanların vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...