Tgrt Haber

Havalar soğudu, sobalar kuruldu: Bandırma’da kömür ve odun fiyatları sabit kaldı

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Kasım 2023 17:43 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 18:02
Havalar soğudu, sobalar kuruldu: Bandırma’da kömür ve odun fiyatları sabit kaldı

Havaların soğumasıyla sobalar yavaş yavaş kurulmaya başlandı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kömür ve odun piyasası hareketlendi. Fiyatlar ise geçen yıldan bu yana değişmedi.

Kış mevsiminin kapıya dayanmasıyla vatandaşın ısınma ihtiyacı da piyasaları hareketlendirmeye başladı. Doğalgazın yanı sıra kömür ve odun da büyük ilgi görüyor. Alımlar iyiden iyiye artarken Bandırma’da geçtiğimiz yıldan bu yana kömür ve odun fiyatlarında değişiklik gözlemlenmedi.

27 yıldır kömürcülük yapan Niyazi Küçükkoyuncu fiyatlar​ ile ilgili bilgi vererek kömürün torbasının kalitesine göre 140-170 lira arasında değiştiğini söyledi.

Niyazi Küçükkoyuncu, “Fiyatlar geçen sene ile bu sene arasında fazla oynama yapmadı. Tabii kömürün kalitesine göre fiyatlar değişiyor. 25 kiloluk torba fiyatı, aşağı yukarı 140-170 lira arasında değişiyor. Odunun torba fiyatı ise kilosuna göre 100-130 lira civarında. Şu an piyasa fiyatları uygun diyebiliriz. Zaten bölgemizde genel anlamda doğal gaz kullanımı olduğu için biz kömürcüler de daha çok mangal kömüründen para kazanmaya başladık” dedi.

Havalar soğudu, sobalar kuruldu: Bandırma’da kömür ve odun fiyatları sabit kaldı

ODUN VE KÖMÜR FİYATLARI

1 ton sobalık odun: 4 bin TL

1 ton şöminelik odun 4 bin 500 TL

1 ton şöminelik kuru odun 5 bin TL

Torba tahta tutuşturma adeti 100 TL

40 kg kuru yakacak odunu çuvallı adeti 250 TL

Yılyak Kömür (Ceviz) adeti 200 TL

Aker kömür adeti 220 TL

Mangal kömürü 200 TL

1 kg meşe mangal kömürü 25 TL

10 Kg meşe mangal kömürü 250 TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...