Tgrt Haber

Havayolu çalışanları maaş artışı ve enflasyon tazminatı için iş bırakıyor!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Mart 2024 17:27 - Güncelleme : 10 Mart 2024 17:34
Havayolu çalışanları maaş artışı ve enflasyon tazminatı için iş bırakıyor!

Lufthansa personeli 2 günlük greve gidiyor. 100 bin yolcunun etkileneceği iş bırakmada çalışanlar Alman hükümetinden maaş artışı ve enflasyon tazminatı istiyor.

Lufthansa​ personelinden 2 günlük yeni grev​ duyurusu geldi. Alman havayolu şirketi Lufthansa çalışanları, ülkenin en işlek havalimanları olan Frankfurt ve Münih havalimanlarında 2 gün iş bırakacak.

UÇUŞ EKİBİ GREVDE

Lufthansa'nın kabin ekibi sendikası, Lufthansa tarafından yapılan kar açıklamasının ardından grev çağrısında bulundu. Ülkenin en işlek havalimanları olan Frankfurt ve Münih havalimanlarını kapsayacak 2 günlük yeni grev çerçevesinde havayolu çalışanlarının salı ve çarşamba günü iş bırakması bekleniyor. Grev hem Lufthansa'yı hem de kısa mesafeli düşük maliyetli iştiraki Cityline'ı etkileyecek.

Havayolu çalışanları maaş artışı ve enflasyon tazminatı için iş bırakıyor! - 1. Resim

100 BİN YOLCU ETKİLENECEK

Sendikadan yapılan açıklamada, grevin salı günü Frankfurt Havalimanı'ndan yapılacak tüm kalkışları ve çarşamba günü yerel saatle 04.00 ile 23.00 arasında Münih'ten yapılacak tüm uçuşları kapsayacağı belirtildi. Lufthansa tarafından grev çağrısının ardından yapılan açıklamada ise, yaklaşık 100 bin yolcunun grevden etkilenebileceği kaydedildi.

Havayolu çalışanları maaş artışı ve enflasyon tazminatı için iş bırakıyor! - 2. Resim

MAAŞ ARTIŞI VE ENFLASYON TAZMİNATI İSTİYORLAR

Bağımsız Uçuş Görevlileri Örgütü (UFO), Lufthansa'da 18 bin ve Cityline'da bin üyesi için yüzde 15 ücret artışı ve 3 bin euro enflasyon tazminatı talep ediyor.

Öte yandan Alman havayolu şirketi Lufthansa, 2023 yılında karının bir önceki yıla göre iki kat artarak 1,67 milyar euroya yükseldiğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...