Tgrt Haber

Hazine tahvil ihalesi düzenleyecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Eylül 2023 15:48 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 15:54
Hazine tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! 2 yıl vadeli devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Bakanlığın iç borç ihraç takvimine göre, 11 Eylül Pazartesi günü tahvil ihalesi gerçekleştirilecek.

2 yıl vadeli devlet tahvili ihracı yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ihalede 2 yıl (749 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 6,3 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Bakanlığın paylaştığı takvime göre, 11 Eylül Pazartesi günü tahvil ihalesi gerçekleştirilecek.

DEVLET TAHVİLİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı​'nın hazırladığı ve Merkez Bankasının sunduğu devlet tahvilleri ilk elden satışa sunulan tahvillerdir. Devletin bir yıldan uzun vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıkarılan borç senetleridir. Bu uygulamada devlet belirtilen tarihte faiz getirisiyle beraber ödeme yapmayı da garanti etmiş olur. Devlet tahvili kuponlu ve iskontolu olarak iki çeşit devlet tahvili ihraç etmektedir. Devlet tahvillerinin iki yıldan az olduğu durumlarda iskontolu olarak adlandırılmıştır.

DEVLET TAHVİLİ NASIL ALINIR?

Devlet tahvilleri satışa sunulduğunda yatırımcılar tarafından bankalar veya aracı kurumlardan satın alınabilir. Devlet tahvilleri özellikle yatırımcıların riskleri dengede tutabilmek için alınmaktadır. Devlet tahvili alabilmek için öncelikle banka veya aracı kurumlardan bir hesap açılması gerekir.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Harun U.10 Eylül 2023 17:26

%110 enflasyonlu ülkede %12 faizli devlet tahvili almakta ne bileyim

Sonraki Haber Yükleniyor...