Tgrt Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni uygulamayı açıkladı: Veri ibraz sistemi elektronik ortamda

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Aralık 2022 16:11 - Güncelleme : 10 Aralık 2022 16:38
Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni uygulamayı açıkladı: Veri ibraz sistemi elektronik ortamda

Hazine Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla teknolojik dönüşüm ve gelişme hız verdiklerini belirterek “Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle mükelleflerimizin defter ve belge ibraz sürecini elektronik ortama taşıyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı​ teknolojik dönüşüm hamlelerine hız verdiklerini ifade ederek “Dijitalleşmenin her alanda en üst düzeye ulaştığı günümüz koşullarında vergi inceleme süreçlerinde de teknolojik dönüşüm ve gelişime hız veriyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle mükelleflerimizin defter ve belge ibraz sürecini elektronik ortama taşıyoruz” açıklamasını yaptı. 

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1601542968569376768

Bakanlık açıklamalarında şunları kaydetti: 

VERİ İBRAZ SİSTEMİNDE YENİLİĞE GİDİLDİ

“Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde uygulamaya koyduğumuz Elektronik Veri İbraz Sistemi (e-Viz) ile ibraz sürecini kolaylaştırırken geleneksel ibrazın ortaya çıkardığı işgücü ve zaman kaybını da ortadan kaldırıyoruz.

Geliştirilen teknolojiyle mükelleflerimiz yasal süreler içerisinde bulunduğu yerden 7/24 elektronik defter ve belgelerini ibraz edebilecek, maliyet ve zamandan tasarruf edebilecektir.

Devam eden yerli ve milli teknoloji yatırımlarıyla hem mükelleflerimizin hayatını kolaylaştırmaya hem de inceleme süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmeye devam edeceğiz.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...