Tgrt Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni karar: Borsada stopaj vergisi ödenmeyecek

14 Şubat 2023 09:25 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 09:31
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni karar: Borsada stopaj vergisi ödenmeyecek

Geçtiğimiz hafta rekor seviyelerde değer kaybeden Borsa İstanbul’da işlemler 15 Şubat tarihine kadar kapatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir karar alarak Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu​ (SPK) ve Borsa İstanbul​ yetkilileriyle toplantı düzenlediği öğrenildi.

YÜZDE 15’LİK STOPAJ VERGİSİ ÖDENMEYECEK

Söz konusu toplantıda, Borsa İstanbul'da pay piyasalarında işlemler yeniden başladığında şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, borsaya kote şirketlerin halihazırda yüzde 15 olan stopaj vergisini ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Borsa İstanbul, Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının, 8 Şubat'ta 5 iş günü kapatılmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...