Tgrt Haber

Haziranda enflasyon yüzde kaç olacak? Ekonomistler aynı fikirde birleşti

03 Temmuz 2023 16:41 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 16:44
Haziranda enflasyon yüzde kaç olacak? Ekonomistler aynı fikirde birleşti

Memur ve emekli maaşlarını yakından etkileyecek enflasyon rakamları 5 Temmuz’da TÜİK tarafından açıklanacak. Mayıs ayında yüzde 0,04 olarak açıklanan aylık TÜFE’nin haziran ayında yüzde 3,91 olması bekleniyor.

Tüm piyasalar haziran ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. Memur ve emekli maaşlarını ilgilendiren altı aylık enflasyon rakamlarına belirlenecek. Ekonomistler, çarşamba günü açıklanacak verilere ilişkin görüşlerini paylaştı.

AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ​ BELLİ OLDU

AA Finans'ın, TÜİK​ tarafından 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,91 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,25 ve en yüksek yüzde 4,85 aralığında yer aldı.

RAKAMLARDA GERİLEME BEKLENİYOR

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,91) göre bir önceki ay yüzde 39,59 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,20'ye ineceği hesaplanıyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 47,32'den 42,07'ye geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,04 artış göstermişti.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...