Tgrt Haber

Hem dili hem cebi yakıyor! Acı biber fiyatında rekor artış

27 Ocak 2023 15:03 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 15:43
Hem dili hem cebi yakıyor! Acı biber fiyatında rekor artış

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan acı biberin fiyatı cep yakıyor. Kilosu 250 TL’ye kadar çıkan acı biberle beraber pul biber ve çarliston fiyatları da yükselmeye başladı. Vatandaşlar artık acı biberi kiloyla almak yerine gramla almayı tercih ediyor.

Yemeklerin vazgeçilmezi olan acı biber​ vatandaşın hem dilini hem de cebini yakıyor. Üretici maliyetlerinin artmasına bağlı olarak zam gelen acı biber artık kilo​ ile alınamıyor.

250 TL’YE DAYANDI

Eskişehir’de, acı biberin kilosu 250 TL’ye dayandı. Acı biberi sevenler aktarlardan aldıkları miktarı fiyatlarının artmasına bağlı olarak düşürmeye başladı. Acı biberin haricinde pul biberin ve çarliston biberin de fiyatlarının yüksek olması dikkat çekti.

KİLO YERİNE GRAMLA ALINIYOR

Eskişehir’de 30 yıldır aktar dükkânı işleten Koray Özkılıç, biber fiyatının üretiminin azlığından ve maliyetinden yüksek olduğunu dile getirdi. Acı biberin kilo fiyatının 250 TL olduğu bilgisini veren Özkılıç, “Üreticinin maliyetleri öne sürerek fiyat arttırmasından dolayı bu fiyattan satmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar, kiloyla almak yerine 150 ve 200 gram almayı daha çok tercih ediyorlar. Yüksek kar marjı koymamaya çalışıyoruz, fiyatlar üretim fabrikalarından dolayı yüksek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...