Tgrt Haber

Hükümet harekete geçti! En düşük emekli maaşı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam çalışmalar başladı

05 Ocak 2024 17:44 - Güncelleme : 05 Ocak 2024 17:45
Hükümet harekete geçti! En düşük emekli maaşı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam çalışmalar başladı

Aralık ayı enflasyonuna göre memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı belli oldu. Memur ve işçi emeklileri arasındaki yaklaşık 12 puanlık fark gündem olurken, hükümet tarafında emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çalışma başlatıldığı belirtiliyor.

TÜİK​ tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu ile memur​, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı​ belli oldu. Memurlar yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklileri de aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu.

Aylık artışları enflasyona göre belirlenen işçi ve Bağ-Kur emeklileri 2023'ün ikinci 6 ayına ait yüzde 37,57 enflasyon​ oranında zam alacak. Hükümetin, emekliye ek zam ve en düşük emekli​ maaşı için çalışma yaptığı belirtiliyor.

Memur ve işçi emeklileri arasındaki yaklaşık 12 puanlık fark konuşulurken emeklinin zam oranında ek artış olup olmayacağı merak ediliyor.

NTV'nin haberine göre, ekonomi yönetiminin bu yönde bir çalışma yaptığı belirtiliyor. Bütçe imkanları zorlanmadan ve enflasyonla mücadele programına zarar vermeden adım atılması için çalışma yürütülüyor.

EMEKLİYE ALTERNATİF PLANLAR HAZIRLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başlattığı çalışmada alternatifli planlar hazırlandı. Bu çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Çalışmada ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

EMEKLİYE MAAŞ FARKI NE ZAMAN ÖDENİR?

Düzenleme yasa gerektiriyor. Meclis 16 Ocak'a kadar kapalı ancak düzenlemenin yasalaşması sonrası emeklilere maaş farkı ödenebilir.

Emekliler arasındaki zam farkı geçmiş yıllarda da gündeme geliyordu. Ancak aradaki fark 1-2 puan düzeyindeydi.

 

 

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatansever emekli 5 Ocak 2024 18:00

Memura Askeri ücrete verilen zam 4A emeklilerine de %49 verilmeli. Temmuz ayında da üvey evlat muamelesi yapıldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...