Tgrt Haber

Hükümetten işsizlik için yeni adım! Toplam 11 bin 320 lira ödeme: İşte İşgücü Uyum Programı için detaylar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ağustos 2024 10:00 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 10:21
Hükümetten işsizlik için yeni adım! Toplam 11 bin 320 lira ödeme: İşte İşgücü Uyum Programı için detaylar

Hükümet iş arayanlara hem eğitim hem de ödeme yapılacak İşgücü Uyum Programı için düğmeye bastı. İşsiz kalanların çeşitli eğitimler göreceği program kapsamında katılımcılar 3 gün boyunca kamu kurumlarında görev alacak. Çalıştığı günler için SGK primleri ödenecek olan katılımcılara toplam 11 bin 320 TL cep harçlığı ödenecek.

İşsizlikle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlar İş gücü Uyum Programı için detaylar belli oldu. Belirli alanlarda eğitim​ verilen katılımcılar haftanın 3 günü kamu kurumlarında görev alarak iş hayatına katılabilecek. Projenin tüm detayları Resmî Gazete’de yayımlandı. İşte tüm detaylar…

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İş Gücü Uyum Programı’nda hizmet sağlayıcılar tarafından oluşturulan talepler İŞKUR’ gönderilecek. Bu süreçte başvuruların İŞKUR​ tarafından uygun görülmesi halinde çeşitli alanlarda program uygulanacak.

Bu programlar arasında engelli, yaşlı ve hasta bakımına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, çocuk bakım işlerine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, tarımsal üretim uygulamalarının ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi gibi alanlar yer alabilecek. 

Belirli bir mesleğe yönelik programların yer almayacağı düzenlemede, ağaçlandırma faaliyetlerinin desteklenmesi, kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi gibi programlar yer alacak. 

Hükümetten işsizlik için yeni adım! Toplam 11 bin 320 lira ödeme: İşte İşgücü Uyum Programı için detaylar - 1. Resim

Diğer alanlar ise şöyle: 

Geri dönüşüm ve atık imha faaliyetlerinin desteklenmesi, parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi faaliyetlerinin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğal yaşam alanlarının restorasyon faaliyetlerinin desteklenmesi, spor ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülebilecek diğer faaliyetlerin desteklenmesi.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI İÇİN KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Yaşlılık veya malullük aylığı almamak
  • Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak.

Hükümetten işsizlik için yeni adım! Toplam 11 bin 320 lira ödeme: İşte İşgücü Uyum Programı için detaylar - 2. Resim

HAFTADA 3 GÜN ÇALIŞILACAK

Programa katılanlar ilk dört hafta boyunca yaklaşık 37,5 saatlik yoğun bir eğitim alacak. Bu eğitimler bir ay boyunca haftada 5 gün şeklinde uygulanacak. Bu sürecin ardından kamuda haftada 3 gün çalışma sistemine geçilecek. Haftalık toplam çalışma süresi 22,5 saat olarak belirlenecek. Program sonrası kişilerin iş bulma süreçleri desteklenecek.

GÜNLÜK HARÇLIK 566 LİRA

Katılımcılara tutarı İŞKUR tarafından belirlenen bir ödeme yapılacak. Ancak bu ödeme günlük asgari ücret tutarının üzerinde olmayacak. Programa katılanlara yapılacak ödemelerin net günlük 566 lira 73 kuruş şeklinde hesaplanacak. 

Hükümetten işsizlik için yeni adım! Toplam 11 bin 320 lira ödeme: İşte İşgücü Uyum Programı için detaylar - 3. Resim

Program 10 ay süre ile devam edebilecek. Bu kapsamda katılımcılara maaş yerine günlük cep harçlığı verilecek. Ödenecek tutar çalışılan kurum tarafından gün sayıları ile çarpılarak belirlenebilecek. Ancak, 566 TL’den az olmayacak. 

Takvim’de yer alan habere göre, ilk ayda toplam 11 bin 320 lira ödeme alınacak. Öte yandan programda çalışılan sürelerde SGK primleri ödenecek. İzinli günlerde ödeme yapılmayacak ve SGK primleri ödenmeyecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat31 Ağustos 2024 10:41

Bu uygulama 2018 yilinda vardi ayni sonra is kur odemeli oldu 3 ay huzur evi hasta bakici ama is bulamadik

Sonraki Haber Yükleniyor...