Tgrt Haber

Hükümetten memur ve memur emeklisine zamda yeni teklif! İşte masaya gelecek yeni rakam

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2023 14:01 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 14:58

Milyonlarca memur ve emeklisinin merakla beklediği zamlara ilişkin görüşme bugün gerçekleşecek. İşte kulislere göre hükümet tarafının masaya getireceği kritik rakam. 

6 buçuk milyondan fazla memur​ ve memur emeklisinin zam​ pazarlığında son viraja girildi. 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 4. toplantısı, 22 Ağustos Salı günü yapılacak. Saat 15.00'te başlaması beklenen toplantının ardından taraflar açıklama yapacak. Memur-Sen​, 2024 yılında yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110 zam ve 6 ay yerine her 3 ayda bir artış talep ediyor. Buna karşılık hükümet​ tarafı ise 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ay yüzde 10 zam teklif etti.  Bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Memurların zam görüşmelerinin ay sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için de ayrı bir çalışmanın sürdüğünü bildirdi. Memur-Sen ile hükümet arasındaki zam pazarlığına saatler kalırken TGRT Haber’den Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislere yansıyan bilgileri paylaştı. 

HÜKÜMET TEKLİFİNİ REVİZE ETTİ 

Bugün hükümet ile memurların son kez pazarlığa oturacağını belirten Sözcan, şunları söyledi: “Hükümet yeni rakamlarla masaya oturacak. Memurları memnun etmeyebilir. Kulislerde bana gelen bilgilere göre hükümetten 1 ila 3 puan arasında bir artış gelebilir. Bu pazarlıklar sırasında netleşecek. Toplantı esnasında bazı telefon görüşmeleri de yaşanabilir.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hâle acar23 Ağustos 2023 20:18

Egerki bu hükümet secimde söz verdiği En düşük memura 22.000 tl Artı 8000 tl seyyanen verd.Ama en düşük memur EMEKLISINI ayırdı.Bu akp ye yerel seçimlerde çok oy kaybettirecek..kimi aday gösterirlerse göstersinler Akp asla memuru emekliden ayırdığı için...En düşük memur emeklisi Ocak ayından buyana Askeri ücretin bile Altında maaş alıyorlar.bu insanlar kilicdaroglunun 15.000 tl sini bile reis için istemediler reis buseferde iyi bisey yapmazsa hiç şansı yok.Butun büyük şehirler sevdası istanbul

Musti4222 Ağustos 2023 23:21

Memurlardan Artık AKP OY BEKLEMESİN. Hep Fedakarlığı Memur daha Eline maaşı geçmeden şuan % 27 ni GELIR VERGİSİ OLARAK ÖDÜYORUZ. yazıklar olsun beee.

Delu22 Ağustos 2023 14:58

Her şeyden önce emekli lerden alınan hakları verilsin son 5 yılda emekliye dilenciye sadaka verir gibi hayali enflasyonla ile emekliyi borç batağına soktular rezil rüsva ettiler ben yüce Allaha havale ediyorum emeklilere yapılan haksızlıkları Allahın adaletine sığınıyorum bu emekli lerim bu hale getirenlere bize yaşattıklarını Allah onlarada yasatsin

Orhan22 Ağustos 2023 14:47

Almadan fazlası gidecek zahten

Sonraki Haber Yükleniyor...