Tgrt Haber

İBB'nin ulaşımda zam teklifi bakanlığa takıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Temmuz 2023 13:02 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 13:14
İBB'nin ulaşımda zam teklifi bakanlığa takıldı

İstanbul'da İBB'nin toplu ulaşıma yüzde 57 oranında artış talep ettiği UKOME toplantısında bakanlık yetkilileri oranı yüksek bularak yeniden düzenlenmesini istedi.

Benzin ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) atırılması ve üstüne gelen zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları​ aldı başını gitti. Benzin ve motorinin fiyatı 34 TL'yi buldu. Hal böyle olunca toplu taşımaya da zam haberleri gelmeye başladı. İlk zammı geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yaptı. 24 Temmuz'da uygulamaya girecek yeni tarifeyle tam bilet 15 TL, öğrenci bileti 7,5 TL, öğrenci abonmanı ise 220 Türk lirası olacak.

İMAMOĞLU ZAM SİNYALİ VERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ da geçen gün yaptığı açıklamada, ÖTV ve KDV'deki artışa işaret ederek, İstanbul'da toplu taşıma fiyatları için zam sinyali verip "Bu maliyetlerle toplu taşıma fiyatları değişecektir" demişti.

İBB YÜZDE 57 ZAM İSTEDİ, BAKANLIK ORANI YÜKSEK BULDU

Haber7'nin aktardığı bilgilere göre; UKOME'nin alt komisyon toplantısında İBB, taksi başta olmak üzere toplu taşımaya yüzde 57'lik zam talep etti. Ancak, alt komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB'nin yüzde 57'lik teklifini fazla buldu. Bu durumda, UKOME ana toplantısında da yüzde 57'lik zam teklif edilirse, kabul edilmeyebilir. Eğer teklif kabul edilmezse, UKOME olağanüstü olarak toplanıp daha az bir zam yapabilir.

İBB'NİN YÜZDE 57'LİK TEKLİFİNE GÖRE ZAMLI FİYATLAR

İBB'nin yüzde 57'lik talebine göre, aylık abonman 777 TL'den 1219 TL'ye, öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye, tam bilet 9,90'dan 15,5 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye, taksi indi-bindi ise 40 TL'den 62 TL'ye çıkıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...