Tgrt Haber

İhracatçıya vergi kolaylığı! Ticaret Bakanlığı listeleri yayımladı, 604 firmaya izin verildi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Kasım 2023 15:21 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 15:27
İhracatçıya vergi kolaylığı! Ticaret Bakanlığı listeleri yayımladı, 604 firmaya izin verildi

Ticaret Bakanlığı duyurdu! İhracatçıya vergi kolaylığı geldi. Listeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 604 firmaya ihracat için teşvik verilecek.

Ticaret Bakanlığı’ndan ihracatçıya vergi kolaylığı geldi. Bakanlık tarafından dahilde işleme rejimi kapsamında ekimde 604 firma için izin belgesi düzenlendi.

İZİN BELGELERİ LİSTELERİ YAYIMLANDI

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan ekim ayına ilişkin dahilde işleme, yurt içi satış ve teslim, hariçte işleme, firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgelerinin listeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, ekimde 604 firmaya dahilde işleme izin belgesi verilirken 1 hariçte işleme izin belgesi, 12 yurt içi satış ve teslim belgesi düzenlendi.

Firma talebine istinaden 25 dahilde işleme izin belgesi de iptal edildi.

DAHİLDE İŞLEME REJİMİ NEDİR?

Dahilde İşleme, ihracat​ yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemidir. 

Dahilde İşleme Rejiminde şartlı muafiyet ve geri ödeme sistemi olmak üzere iki tür dahilde işleme tedbiri uygulanıyor. Şartlı muafiyet sisteminde ithalat sırasında doğan vergiler teminata bağlanırken geri ödeme sisteminde ithalat esnasında vergi alınıyor. İşlem görmüş ürünün ihracı halinde alınana vergi geri ödeniyor.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emre Göçeri20 Kasım 2023 11:04

Hangi sektörler olduğu belirlenmişmidir

Sonraki Haber Yükleniyor...