Devir tasarruf devri: İki tekerli hayata zorunlu geçiş başladı
Koronavirüs salgını hayatımızın her noktasını etkiledi. Akaryakıt fiyatlarına her geçen gün gelen zamlar ulaşım araçlarını dört tekerlekten iki tekerleğe geçmeye zorluyor. Kimisi için bir tutku olan iki teker artık vatandaşlar için zorunluluk haline geldi. Trafik yoğunluğunun da artması iki tekerlekli araçlara ilgiyi bir hayli arttırdı.
Akaryakıt fiyatları son bir yılda neredeyse 4'e katlandı. Her geçen gün gelen zamlar ve artan trafik yoğunluğu vatandaşları iki tekerleğe binmeye zorluyor. Kimisi için büyük bir tutku olan iki tekerlekli araçlar kimisi için mecburi bir hal aldı.
ELEKTRİK FİYATLARI CEP YAKIYOR
Elektrik fiyatlarının da cep yaktığı dönemde elektrikli bisiklet satıcısı Bedirhan Çevik şu ifadeleri kullandı:
"Az faturada yansıma yapabilir ama şu anki elektrik faturasına göre daha düşük maliyette bir elektrik faturası getirir."
“TAK İKİ DAKİKADA GİDİP GELİYORUM”
Megakentin trafiğine elektrikli bisikletle çare bulan Harun Sakar, "Ben şu an telefon işiyle uğraşıyorum mesela adam kulaklık kalmamış arkadaşımın elinde bir kulaklık istiyor tak iki dakikada gidip verip geliyorum." ifadelerini kullandı.
“GİDECEĞİN YERE HIZLI GİDEBİLİYORSUN”
Motosiklet tamircisi Özgür Göçmen de, iki tekerlekli araçların tercih nedenini şu sözlerle dile getirdi:
"Benzin fiyatlarının artışından dolayı insanlar benzin yani atıyorsun ilerleyemiyorsun en azından motorla ilerleyebiliyorsun gideceğin yere hızlı bir şekilde gidebiliyorsun."
BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Benzinin fiyatları 11 Haziran günü yapılan benzin zammının ardından İstanbul’da 28,45 TL’ye, Ankara’da 28,56 TL’ye ve İzmir’de 28,55 TL’ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı son zamla birlikte İstanbul'da 27,91 TL’ye, Ankara’da 28 TL’ye, İzmir’de 28 TL’ye yükselmişti.
İKİ TEKERLEĞİN EN ÇOK TERCİH EDİLDİĞİ ÜLKE: ÇİN
NewYork merkezli bir danışmanlık şirketinin anket çalışmasına göre iki tekerlekli araçların en çok tercih edildiği iki ülke yüzde 86 ile Çin, yüzde 81'le İtalya.