Tgrt Haber

İkinci el araçta ‘takas’ dönemi başladı! Al-satçılar elindeki araçları çıkarmaya çalışıyor

10 Kasım 2023 10:01 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 10:08
İkinci el araçta ‘takas’ dönemi başladı! Al-satçılar elindeki araçları çıkarmaya çalışıyor

İkinci el araç piyasasında düşüş devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın araç piyasası ile ilgili aldığı önlemler işe yaradı. Fiyatlar düşüşe geçerken al-satçılar elinde kalan araçları çıkarmak için pozisyon alırken vatandaş da yeni araç için ‘takas’ yöntemini tercih ediyor.

İkinci el araç​ pazarında durgunluk yaşanıyor. Ticaret Bakanlığı’nın önlemler piyasada düşüşü başlatırken, sıfır araç kampanyaları da ikinci el fiyatların aşağı çekilmesinde etkili oldu. Otomobil​ sektörü de düşen fiyatlar​ yüzünden yeni stratejilere yöneldi.

AL-SATÇILAR DA PİYASADAN ÇEKİLDİ, SATIŞLAR AZALDI

Fahiş araç satışını önlemek için için peş peşe alınan önlemler araç piyasasını speküle edenleri ortadan kaldırdı. Pek çok sahte ilan, sitelerden tek tek yok oldu. Al-satçılar da piyasadan çekilince satışlarda azalma yaşandı.

VATANDAŞ TAKASA YÖNELDİ

Elinde araç bulunan vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemini tercih ediyor. Galericiler ise yeni dönemden memnun. Yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını belirtiyorlar.

İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, şunları söyledi:

"Önemli olan kayıtdışının mesleğimizden elini çekmesiydi. Kayıtdışının al-satçıların elinde kalan araçları hem bizlere olsun hem de emlakçılara olsun takas yöntemi ile ellerinden çıkarmakla ilgili bir pozisyon almış durumda.”

FİYATLAR EN MAKUL SEVİYELERE İNDİ

Ertemel, yılbaşından sonra araç piyasasının canlanacağını dikkat çekerek, “Bu araçlar bizlere de teklif ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bunlara gayrimenkulle değiştirmek için pozisyon alıyor.

Şunu özellikle belirtmek lazım fiyatlar şu anda olabildiği en makul seviyelere indi. Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...