Tgrt Haber

İkinci el alacaklar dikkat! Tarih verildi, fiyatlar yüzde 50 düşecek

02 Şubat 2022 12:18 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 19:37
İkinci el alacaklar dikkat! Tarih verildi, fiyatlar yüzde 50 düşecek

Dünyadaki çip krizi nedeniyle sıfır otomobillerde yaşanan üretim sıkıntısı devam ediyor. Talep ikinci ele yönelince fırsatçılar fiyatları ikiye katladı. Analistler şu sıralar ikinci el otomobil almayı düşünenleri uyardı ve fiyatların ciddi oranda düşeceğini belirtti.

Piyasada sıfır araçlarda yaşanan çip krizi nedeniyle fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. Sıfır araçlara talep azalınca ikinci el piyasasında artan fiyatların önüne geçilemiyor.

Çip krizi ile başlayan otomobil üretimindeki azalma sorunlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Küresel çip krizini hala çözülememesi ve bu yıl da devam edeceği öngörüsü sıfır arabaya olan talebi düşürdü. Yaşanan bu krizi fırsata çeviren bazı araç sahipleri elinde bulunan ikinci el araç fiyatlarını sıfır otomobil fiyatlarının üstüne çıkardı.

İKİNCİ ELE TALEP AZALDI

İkinci el araba piyasasında hem fiyatların tavan yapması, hem de kredi faizlerinin yüzde 2 düzeyinde olmasından ötürü talep azalmaya başladı. İnsanlar yeni araba almak için arabalarını satışa çıkarıyorlar. Fakat yazdıkları fiyata araçlarını satamıyorlar. Hal böyle olunca yeni otomobil de alamıyorlar. Böylece sektörün önü de tamamen tıkanmış oluyor. Şu anda ikinci el otomobil alımı yapan kurumsal şirketler bile stok fazlalığından ötürü alımları durdurmuş durumda.

İkinci el alacaklar dikkat! Tarih verildi, fiyatlar yüzde 50 düşecek

FİYATLAR YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞECEK

Alt segmentte oldukça yüksek fiyatlar istenen eski Şahin, Doğan gibi otomobillerin fiyatlarında yüzde 50 oranında düşüşler yaşanması da olası görünüyor. Ön görülen tarih ise 2022’nin son çeyreği. Analistlere göre son çeyrekte ekonomide önemli iyileşmeler yaşanabilir. Bu doğrultuda şişen fiyatlarda da rahatlama gerçekleşecektir. Uzmanlar bu nedenle ikinci el otomobil almak isteyenlerin biraz daha beklemesini sabırlı olmasını tavsiye ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...