Tgrt Haber

İkinci el otomobil piyasası dertli! Yaprak kımıldamıyor, fiyatlar frene bastı ama bu sefer satışlar durdu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ekim 2023 16:15 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 16:22
İkinci el otomobil piyasası dertli! Yaprak kımıldamıyor, fiyatlar frene bastı ama bu sefer satışlar durdu

İkinci el araç piyasasında fiyatlarla birlikte satışlar da düştü. Fiyatlarda yüzde 10-15 civarı düşüş görülürken galericiler satışların olmadığından dert yanıyor. Bundan birkaç ay önce ‘satacak araç bulamıyoruz’ diyen galericiler piyasanın düşüşünü fırsat olarak görüyordu ama bekledikleri gibi olmadı bu sefer de satışlar artmadı. Piyasada yaprak kımıldamıyor.

İkinci el araç​​ piyasası darboğaza girdi! Fahiş zamları önlemek için alınan önlemler işe yaradı, fiyatlar düştü. İkinci el otomobilde pandemi sonrası sürekli artan fiyatlar hız kesti ama piyasada bu sefer de durgunluk başladı. İkinci el otomobillerde fiyatlar neredeyse yüzde 10-15 civarında düştüğü gözlendi. Fiyatların düşmesine rağmen satışların artmadığı görüldü.

2. EL FİYATTA FRENE BASTI AMA SATIŞLAR DURULDU

İkinci el otomobil pazarındaki gelişmeleri değerlendiren galerici Gökhan Ardeşen, ''Pandemi sonrası otomobil fiyatlarında sürekli artış görülüyordu. Yüksek talep nedeniyle sıfır otomobillere erişmekte güçlük yaşanıyordu. Sürekli görülen fiyat​ artışı bu dönemde durdu. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler de etkili oldu. Fiyatlardaki köpük gitti. Şu anda bayilerde sıfır araç bulunuyor. Fiyatlarda düşüş​ de görülüyor ama çeşitli sebeplerden dolayı ikinci el otomobil pazarında satışlar düşmüş durumda'' dedi.

YÜKSEK FAİZLİ KREDİLER NEDENİYLE ARAÇLAR ELDE KALDI

Taşıt kredilerindeki faiz oranlarının yüksek olmasının satışlara düşüş olarak yansıdığını belirten Ardeşen, ''Taşıt kredilerinde oranlar yükseldi. Bu sebeple finansmana erişmekte zorluk yaşanıyor. Bu durumda ikinci elde otomobil satışlarını etkiliyor. Bunun yanında otomobiller yatırım aracı olmaktan çıktı. Bu dönemde fiyatlar düştü ama talep de azaldı. Fiyatlarda düşüş devam ederse önümüzdeki dönemde piyasa hareketlenecektir'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...