Tgrt Haber

İleri mi, geri mi? Altın ABD verileri ve jeopolitik risklerin ortasında: İşte son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 17:05 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 17:25
İleri mi, geri mi? Altın ABD verileri ve jeopolitik risklerin ortasında: İşte son durum

Altın, ABD istihdam verilerindeki beklenmedik yükselişle beraber baskı altında kalarak 1.820 doların altına geriledi. Cumartesi günü İsrail ile Filistin arasında başlayan gerilimle altında petrole benzer bir artış gözlendi. Böylelikle geçtiğimiz hafta 1.620 TL'ye kadar inen gram altın, 1.650 seviyelerine geldi.

Altın​ 3 Ekim itibariyle bir ayın en düşük seviyesine gelerek yatırımcını üzdü. Orta Doğu’da artan riskler altında güvenli alımları artarken kaybettiklerini geri almaya başladı. Küresel piyasalarda artan belirsizlik altın talebinin artmasına yol açarken ons altın​ 1.847 dolara çıktı. 

YATIRIMCI​ ÇATIŞMALARIN ARTMASINDAN ENDİŞELİ

Altın pazartesi günü yüzde 1 artışla ons başına 1.850 dolar civarına ulaştı. Orta Doğu’da artan risklerle altın bir önceki seansta elde ettiği kazanımları yeni güne taşıdı. Yatırımcılar, İran'ın saldırılara karıştığı iddiaları nedeniyle daha geniş bir çatışmaya karşı da temkinli davrandılar. ABD’den gelen güçlü istihdam verilerine rağmen altında güvenli liman alımları fiyatlanmaları etkiledi.

GRAM SON BİR AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDEN TOPARLANIYOR

Gram altın​ ise son bir ayın en düşük seviyelerinden toparlanmaya devam ediyor. Gram altın 1.680 TL’lik aylık rekorunun çok altında olsa da geçtiğimiz haftanın kayıplarını telafi ediyor. Kapalıçarşı piyasasında ise 1.700 TL seviyelerin işlem görüyor.

İleri mi, geri mi? Altın ABD verileri ve jeopolitik risklerin ortasında: İşte son durum

OYNAKLIĞA HAZIR OLUN

Piyasa analisti James Hyeczyk altın fiyatlarının ABD ekonomi verileri ile jeopolitik riskler arasında kaldığını açıkladı. ABD istihdam verilerinin güçlü gelmesiyle ve çatışmalar attın üzerindeki belirsizliğin artmasına neden oldu. Uzman isim yatırımcıların yakın vadede oynaklığa hazır olmaları gerektiğini ifade etti. 

GRAMDA İLK DİRENÇ 1.650

Ahlatcı Yatırım günlük altın bülteninde jeopolitik risklere işaret ederek şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan ABD verileri sonrası ons altın tarafında baskı artınca yurtiçinde gram altın fiyatları da geri çekildi. Sonrasında dolar endeksi ve tahvillerin nispeten gevşemesi ve kurun 29,60TL üzerindeki hareketi ile birlikte 1628TL seviyesinde fiyatlamalar gözlendi. Özellikle ons altında İsrail-Filistin gerginliği ile ilgili talebin artması gram altında 1650TL yükselişini beraberinde getirdi.

Gün içinde fiyat dalgalanmaları haber akışına göre olabilir. İlk direnç noktası olarak 1650TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1655TL ve 1660TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1645TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1640TL ve 1635TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...