Tgrt Haber

İletişim Başkanlığı'ndan 'Mehmet Şimşek' iddialarına yalanlama

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Ağustos 2023 15:47 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 15:53
İletişim Başkanlığı'ndan 'Mehmet Şimşek' iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı'ndan ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'in "Bütçe açığının sebebi emekliler" şeklinde açıklaması olduğuna dair iddialara yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın talmatıyla ekomonin başına getirilen Hazine ve Maliye Bakanı​ Mehmet Bakan Şimşek'in "Bütçe açığının sebebi emeklilerdir" şeklinde açıklama yaptığına dair iddialar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yalanlandı.

"TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Bütçe açığının sebebi emeklilerdir” açıklaması olduğu iddia edilen ifadelerin tamamen gerçek dışı olduğu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklaması olduğu iddia edilen ifadeler, tamamen gerçek dışıdır. Bakan Şimşek’in iddia edildiği gibi “Bütçe açığının sebebi emeklilerdir” şeklinde herhangi bir açıklaması olmamıştır"

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Öte yandan Bakan Mehmet Şimşek​, dün sadece Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon rakamlarını sosyal medya hesabından değerlendirme yapmış; enflasyonun piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleştiğini ve bir geçiş süreci içinde olunduğunu söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...