Tgrt Haber

İndirim beklenirken sürücülere kötü haber geldi! Motorin ve benzine zam...

03 Ekim 2022 21:36 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 22:04
İndirim beklenirken sürücülere kötü haber geldi! Motorin ve benzine zam...

Uluslararası petrol piyasası yükselişe geçti. OPEC+ grubunun petrol arzında 1 milyon varil kesintiye gideceği beklentisi düşüşte olan Brent petrol varil fiyatının artmasına neden oldu. 85 doların altına düşmesine rağmen kurlar nedeniyle beklenen indirimin pompaya yansımamasının ardından OPEC+’nın arz kesintisi beklentisi Brent petrole ralli yaptırdı! Akaryakıta indirim beklenirken sektör kaynaklarından zam haberi geldi. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, motorin ve benzine zam bekleniyor. İşte 3 Ekim güncel benzin, motorin ve otogaz (LPG) fiyatları…

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından uluslararası petrol piyasasında dalgalanma devam ediyor. Savaş sonrası rekor kırarak 140 doları görüp inişli çıkışlı grafik sergileyen Brent petrol​ varil fiyatı savaş öncesi seviyesi olan 87 dolara kadar gerileyerek 87-89 dolar bandında hareket ediyor. Brent petroldeki yükseliş ve düşüşler yurt içi piyasada akaryakıt fiyatlarına zam veya indirim olarak yansıyor. OPEC+’nın arz kesintisi beklentisiyle ralli yapan Brent petrol yükselmesiyle sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre indirimin beklendiği akaryakıta zam gelebileceği iddia edildi.

BRENT PETROL NE KADAR?

Önceki kapanışını 85,14 dolar seviyesinden yapan Brent petrol yükselişe geçti. Yeni haftanın ilk gününde saat 10.20 itibarıyla yüzde 3,50 değer kazanan Brent petrol 88,12 seviyesinde işlem görüyor.

ARZDA KESİNTİ BEKLENİYOR

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+​ grubunun arzda kesinti yapması bekleniyor. Kesinti beklentileri ise fiyatlardaki yükselişte etkili olurken yatırımcılar, OPEC+ grubunun çarşamba günü bir araya geleceği ve kasım ayına ilişkin üretim planını belirleyeceği toplantısına odaklandı.

DÜŞÜŞE KESİNTİ İLE MÜDAHALE

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ) Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Hynes, yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık yüzde 22 düşüş kaydeden Brent petrolün varil fiyatının, OPEC+ grubunda endişeleri artırdığına dikkati çekti.

Grubun üretim kesintisine giderek fiyatlardaki düşüşe müdahale edebileceğini belirten Hynes, "Günlük 500 bin varilden daha düşük herhangi bir kesinti piyasa tarafından görmezden gelinir. Bu nedenle, günlük 1 milyon varillik büyük bir kesintinin ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyoruz" dedi.

3 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrolün Eylül ayının son haftasında 83-85 dolar bandında hareket etmesine rağmen beklenen indirim kurlar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yansımadı. Arz kesintisi haberlerinin ardından Brent petrolün tekrar ralli yapmasıyla  akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluştu.

NE KADAR ZAM GELECEK?

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine 1 lira 20 kuruş, benzine ise 80 kuruş zam bekleniyor. LPG'de ise şu anlık zam beklenmiyor.

Sektör kaynaklarından yeni zamların ne zaman geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi açıklanmazken Türkiye Petrolleri’nin internet sitesinden edindiğimiz verilere göre, 3 büyük şehirde güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde;

İSTANBUL

  • Benzin: 19,23 TL
  • Motorin: 23,07 TL
  • LPG: 11,07 TL

ANKARA

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23,15 TL
  • LPG: 10,94 TL

İZMİR

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23,16 TL
  • LPG: 10,74 TL

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Veli 4 Ekim 2022 09:30

Kına yakın,uçuyoruz işte.

Sonraki Haber Yükleniyor...