Tgrt Haber

İngiliz bankadan Türk tahvilleri için "Cazip görüyoruz" önerisi geldi

21 May 2024 12:08 - Güncelleme : 21 May 2024 12:17
İngiliz bankadan Türk tahvilleri için "Cazip görüyoruz" önerisi geldi

Bankacılık devi Barclays’ten Türk tahvilleri için olumlu bir tavsiye geldi. Barclays; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki diğer banka tahvilleriyle Türk tahvillerini kıyasladı.

İngiltere merkezli Barclays Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesini yükselterek diğer ülkelerin banka tahvillerine göre cazip olduğunu ifade etti.

BARCLAYS’TEN AĞIRLIK ARTIR TAVSİYESİ

Barclays Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesini ‘ağırlık artır’a çıkardı. Barclays analisti Valentina Stoykova, Yayımladığı notta son dönemde artan yeni tahvil ihraçlarına dikkat çekti. 

Stoykova, bu ihraçların Türk finans sektörü için bileşimi değiştirdiğini ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMEA) içinde (Ukrayna hariç) en geniş spread farklarına yol açtığını bildirdi.

TAHVİLLERİN DEĞERİ ARTIYOR

Stoykova Türk bankalarında bir yıldan uzun vadeli olarak ihraç edilmiş geçmiş dönem tahvillerinin ortalama yaklaşık 220 baz puan spread ile işlem gördüğüne, buna karşın yeni tahvillerde spread'in yaklaşık 400 baz puan olduğuna dikkat çekti.

Tahvil arzının, özellikle sermaye benzerinde azalmasını bekleyen analist birçok Türk bankasının Tier 2 ve sürekli (perp) tahvil ihracı fırsatını değerlendirdiğini belirtti.

KÖRFEZ DAHİL

Bu durumun yatırımcılar için özellikle bazı perp tahvillerde çekici bir giriş noktası yarattığını belirten Stoykova bunun sektörde en iyi pozisyonlanma olacağını öngördü.

“Körfez bölgesi de dahil olmak üzere EEMEA’daki diğer banka tahvil piyasasına kıyasla Türkiye banka tahvillerini cazip görüyoruz” diyen Barclays Türk bankalarının perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekerek Akbank ve Yapı Kredi perp tahvillerinde alım önerdi.

Kaynak: Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...