Tgrt Haber

İngiliz ekonomist 'Para Türkiye'ye geri gelecek' diyerek Türk Lirasını yorumladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Aralık 2023 14:39 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 14:59

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türk ekonomisi için ‘Heyecan verici bir yıl olabilir’ öngörüsünde bulundu. Ash, "Enflasyonun düştüğünü göreceğiz. Lira istikrar kazanmaya başlayacak ve bence bu da parayı Türkiye'ye geri getirecek." dedi.

İngiliz ekonomist ve Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum 2023’e katıldı. Ash, Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Ash, Ekonomi yönetiminin değişmesiyle Türkiye'ye karşı yurt dışında güven oluştuğuna değindi. Teknoloji yatırımları ve demografik yapının Türkiye için umut verici olduğunu ifade eden Ash,  uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye geri dönmek istediğini söyledi. 

“BİZ BU HİKAYEYE İNANIYORUZ”

Türkiye'yi bir üretim üssü olarak tanımlayan Ash, yeni ekonomi yönetiminin politikaları için şunları kaydetti: Son zamanlarda makro finansal istikrar yoktu. Şimdi yeni ekonomi politikası ekibi ve ona liderlik eden (Hazine ve Maliye Bakanı) Mehmet Şimşek​ ve (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize) Gaye Erkan ile kapsamlı ve ikna edici politikalar gördük. Biz bu hikayeye inanıyoruz. Beceri ve üretim açısından buraya yatırım​ yapmanın hala mantıklı olduğunu düşünüyoruz.”

TÜRKLER TEKNOLOJİ İSTİYOR

İngiliz ekonomist İnsansız hava araçları ve askeri teknoloji alanında yapılan yatırımların büyüklüğüne dikkat çekti. Ash, elektrikli araç üretimi ve turizmdeki büyümeyle Türkiye’nin rakipleri karşısında hızlı bir ilerleme kaydettiğine vurgu yaptı.

İngiliz ekonomist 'Para Türkiye'ye geri gelecek' diyerek Türk Lirasını yorumladı

Ash  "Türkiye, genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Türkler teknoloji istiyor” ifadelerini kullanarak “İnsansız hava araçları teknolojisine, Teknofest'e verilen tepkiye bakın, kaç tane genç Türk var orada. Çok iyi bir bankacılık sektörü ve çok iyi bir imalat sektörü var. Aslında iyi bir konumda. Türkiye, bir şeyler üretiyor ve ihraç ediyor” dedi.

LİRA İSTİKRAR KAZANACAK

Ash, Türkiye’de dezenflasyon sürecinin başlayacağını ve liranın istikrar kazanacağını ifade ederek, "Enflasyonun düştüğünü göreceğiz. Lira istikrar kazanmaya başlayacak ve bence bu da parayı Türkiye'ye geri getirecek." dedi.

Uluslararası iş dünyasının Türkiye'ye yeniden yatırım yapmak istediğini dile getiren Ash, yakın gelecekte yaşanabileceklere ilişkin şunları söyledi: 2024 yılı Türkiye için gerçekten heyecan verici bir yıl olabilir. Türkiye'nin uluslararası banka raporlarını okuyorum. Turizmden on milyarlarca dolar kazanıldı ki bu büyüme için harika bir şey. İstihdam için iyi. Cari işlemler hesabı için iyi, bu da makro finansal istikrarı besliyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...