Tgrt Haber

İngiliz merkezli bankadan dolar/TL tahmini geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
13 May 2024 16:55 - Güncelleme : 13 May 2024 16:55
İngiliz merkezli bankadan dolar/TL tahmini geldi

İngiliz merkezli HSCB Türkiye ekonomisine ilişkin yayımladığı notta dolar/TL için yıl sonu tahmininde bulundu. Banka makro ve mali değerlendirmelerinin “büyük ölçüde” değişmediğini aktardı.

HSCB dolar/TL​ kuru için yıl sonu tahminini açıkladı. Banka yayımladığı notta Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜK ÖLÇÜDE DEĞİŞKİLİK YOK

HSBC Döviz Stratejisti Murat Toprak ve Avrupa Döviz Stratejisti Charlotte Ong, hazırladıkları 13 Mayıs tarihli notta Dolar/TL yıl sonu tahminlerini açıkladı.

Banka yetkilileri dolar/TL tahminlerini TCMB'nin yeni enflasyon tahminini ve son enflasyon beklenti anketini baz alarak güncellediklerini aktardı. Makro ve mali değerlendirmelerinin “büyük ölçüde” değişmediğini aktarıldı.

İngiliz merkezli bankadan dolar/TL tahmini geldi - 1. Resim

36 LİRALIK TAHMİN DEĞİŞMEDİ

HSBC söz konusu notta, dolar/TL'nin yukarı yönlü yavaş ve sınırlı hareket edeceği yönündeki görüşlerini koruduğunu ve 36,0 olan yıl sonu tahminlerini değiştirmedikleri kaydedildi.

Öte yandan, TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin yılı 37-40 aralığında tamamlayabileceği belirtildi Yayımlanan notta, Mart yerel seçimleri öncesinde döviz talebinin yüksek olduğu bir dönem yaşandığı ifade edildi. 

İngiliz merkezli bankadan dolar/TL tahmini geldi - 2. Resim

Döviz talebi ve arzı arasında daha iyi bir denge kurulmasıyla birlikte durumun normalleştiği kaydedildi. Diğer taraftan, nominal faizlerin yüksek seviyesi ve yılsonuna doğru pozitif reel faizlerin ortaya çıkmasının önümüzdeki aylarda TL talebini daha da artıracağı açıklandı.

MERKEZ’DEN 40 LİRA TAHMİNİ

Öte yandan Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,79 TL iken, bu anket döneminde 42,47 TL olarak gerçekleşti.

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...